Последните горски пожари в Австралия са освободили много повече въглероден

...
Последните горски пожари в Австралия са освободили много повече въглероден
Коментари Харесай

Горските пожари в Австралия са се отразили тежко на въздуха там

 Последните горски пожари в Австралия са освободили доста повече въглероден диоксид за един сезон от годишното замърсяване с парникови газове в страната, написа БНР.

Експертите пресмятат, че вследствие на опустошителните пожари, които бушуваха в интервала сред септември и февруари, в атмосферата са се отделили към 830 милиона тона въглероден диоксид. 

За съпоставяне - годишните излъчвания на парниковия газ в страната са към 540 милиона тона, съгласно данни на Австралийския народен университет. 

В отчета на държавните специалисти се показва още, че се чака с течение на времето засегнатите от пожарите гори в умерения пояс да се възстановят и да станат натурален контейнер за въглеродния диоксид. 

Авторите на отчета означават също, че отделеното в посочения шестмесечен интервал количество въглероден диоксид е по-голямо, в сравнение с всички останали страни като се изключи водещите замърсители в света - Китай, Съединени американски щати, Индия, Русия и Япония. 

Димът от горските пожари значително намали качеството на въздуха в огромни австралийски градове, измежду които Сидни и столицата Канбера, напомнят експертите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР