Последните две години подхраниха много страхове, подсили се невежеството по

...
Последните две години подхраниха много страхове, подсили се невежеството по
Коментари Харесай

Асена Сербезова: Познавах лично Ери Пехливанян, страхотен човек беше!

Последните две години подхраниха доста страхове, укрепи се незнанието по доста тематики и избуяха доста теории на конспирацията

"Насилието в последните години в обществото ни закупи ужасяващи размери. Познавах я персонално, страховит човек беше. Съболезнования на Бедрос Пехливанян! Като че ли в последните години насилието ни съпътства на всички места. Просто би трябвало да има предварителна защита и такива неща да не се случват. "

Това показа в студиото на "Лице в лице " по здравният министър проф. Асена Сербезова във връзка със зачестилата експанзия над медицински лица и убийството на собственичката на верига аптеки в Русе.

"Последните две години подхраниха доста страхове, укрепи се незнанието по доста тематики и избуяха доста теории на конспирацията. Трябва да има баланс, разговор, успокоение и едно схващане и надграждане. Има моменти, когато нацията би трябвало да се сплоти, а не разедини. Продължавам да имам вяра, че сега би трябвало да сме обединени'', добави още тя.

На въпрос за просветителния развой в изискванията на пандемия здравният министър, че към този момент няма да бъде издавана една заповед на равнище МОН или Министерство на здравеопазването за цялата страна, а ще има организация на локално равнище, както е съгласно признатия от държавното управление Национален Коронавирус проект.

За желанието на Англия да отстрани противоепидемичните ограничения проф. Сербезова разясни, че "там има по-висок % имунизирани от България и могат да си го разрешат да го създадат ".

Относно последната издадена заповед министър Сербезова акцентира, че задачата ѝ е да се резервира здравето на българските жители.

Всяка една такава заповед е готова въз основата на развиването на болестта в съответния район, всяка заповед не е самоцелна, тя е стимулирана и разисквана с специалисти, увери здравният министър.

По тематиката със зеления документ проф. Сербезова разкри, че се е пробвала да води разговор с противните на документа, само че получила закани и "размахване на пръсти ".

Това, което се случва сега, е едно съмнение към системата, което е трупано в продължение на години. Не единствено имунизацията, само че всяка лекарство има нежелани реакции. Аз разбирам част от тези настроения в обществото, тъй като те са израз на съмнение. Именно заради тази причина министър председателят реши да сътвори работна група за разговор, разяснява тя.

На въпрос дали въпреки всичко има възможност зеленият документ да бъде анулиран министър Сербезова настоя "първо да види причини в тази посока ".

Искам да ви уверя, че това са най-лежерните ограничения. А за какво зеленият документ се трансформира в знак на права и свободи, това е тематика за един по-дълъг метафизичен диалог, приключи министър Асена Сербезова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР