Последните 5-6 месеца се откриха големи възможности пред нашия военно-промишлен

...
Последните 5-6 месеца се откриха големи възможности пред нашия военно-промишлен
Коментари Харесай

За 2 месеца загубите за ВМЗ - Сопот са за над 100 млн. лева покрай Нинова: Никола Стоянов

Последните 5-6 месеца се откриха огромни благоприятни условия пред нашия военно-промишлен комплекс, само че те не се употребяват и държавните предприятия даже са сложени на колене сега, вместо да берат плодовете на високото търсене и да съберат вложения и средства за обновяване. Това съобщи пред Българска национална телевизия служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.

" Моментът беше изтърван и за последните два месеца единствено за ВМЗ - Сопот загубите са за над 100 млн. лв. около дейностите на някогашния министър на стопанската система Корнелия Нинова ", съобщи той.

По думите на Никола Стоянов загубите са най-вече от влошени индикатори на производството, само че и поради това, че не са издавани лицензи и вложители обмислят отдръпване. 

Служебният министър на стопанската система беше безапелационен, че България не е изнасяла и не изнася оръжие с пряк адресат Украйна. 
По мотив доставките на газ  Никола Стоянов означи, че до края на деня на следващия ден предприятия ще отговорят на запитванията за това какъв брой от тях употребяват газ, какъв брой от тях могат да минат на различно гориво и какъв брой могат да понижат потреблението си.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР