Последната тренировка на ЦСКА беше по-различна от обичайното. Тя ще

...
Последната тренировка на ЦСКА беше по-различна от обичайното. Тя ще
Коментари Харесай

ЦСКА сбъдна една детска мечта

Последната подготовка на ЦСКА беше по-различна от нормалното. Тя ще остане вечно в съзнанието както на футболистите и треньорите, по този начин и на едно дете, което сбъдна фантазията си.

12-годишният Алекс Недков е почитател на ЦСКА и сега играе най-важния мач в живота си. Той е с диагноза Остра лимфобластна левкемия и е настанен за лекуване в онкологичното поделение на УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ ". Предстои му дълга битка, която с изключение на всичко друго, е обвързвана и с доста финансови средства, непостижими за фамилията на Алекс.

За да помогне на младия армеец, кондиционният треньор Кирил Динчев провежда търг за фланелката на Евандро, с която той означи победното попадение против Осиек на "Армията ". Търгът беше извоюван от любимеца на публиката - Кирил Десподов, който подари 1300 евро за лекуването на дребното алено сърце.

Отборът на ЦСКА реши да поддържа Алекс освен финансово. Клубът се свързал с околните на детето и е провел среща въз основата в Панчарево с обичаните му футболисти. Малкият воин смяташе, че отива на разходка към езерото, само че в действителност се озова на тренировката на отбора ни.



В този миг Алекс беше най-щастливото момче на света. Той се срещна със своите идоли, събра подписите им върху топка на ЦСКА, направи си фотоси за спомен и получи специфични дарове, измежду които и бутонки от сърцатия полузащитник Кристиян Малинов. Изненадите не стопираха дотук - армеецът се включи в заниманието на отбора ни, като даже получи шанса да бие дузпи на Витаутас Черниаускас и му означи няколко гола.

Играчите пожелаха скорошно излекуване на новия си другар, а той на тях - купа и Купа на България. Всички си дадоха обещание един на различен, че ще се борят гневно, с цел да реализират още значими победи.

Всеки, който желае да помогне, може да го стори като подари избрана сума на следната семтка:

Дарителска сметка в Райфайзен банк:
IBAN BG96RZBB91551082921088
Титуляр: Оля Любомирова Георгиева-Недкова
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР