Последната седмица в Английската цари приповдигнатост и възгласи като и

...
Последната седмица в Английската цари приповдигнатост и възгласи като и
Коментари Харесай

В Английската канят учители на бал с припадъци

Последната седмица в Английската царува възвишеност и възгласи като " и 1, 2, 3... ” от всеки кулоар. Учениците измислиха невероятни способи да поканят учителите си на бала. И тази година преподавателите не пропуснаха да бъдат шокирани, излъгани, сюрпризирани, полети с конфети, тествани, принудени да търсят лекарска помощ, да пеят и така нататък

В Английската май поначало идва на пръсти. Сяда някъде, на някоя скамейка в двора и чака да го повикат. И по традиция още от втората седмица животът в гимназията придобива екстремноскоростни измерения. Главно поради това запаметяващо се за цялостен живот прекарване - бала.

Но преди него се случват поредност от събития, в които учениците годишно демонстрират досетливост. Една от най-запомнящите се бе поканата за учителката по български език и литература Илиана Куманова, която завоюва и премията на фондация,,Св. св. Кирил и Методий ”.

Поканата й бе връчена от самия Стефан Вълдобрев на театралната режисура,,Момчето от последния чин ”, където основна роля играе точно той. Класът й въвлякъл в заговора и самата й сестра. Тя споделила, че сякаш си е не запомнила сакото в залата, където учителката била посрещната от артиста с червен плик с поканата за бала, а като декор учениците пели,,По-полека ” - обичаната ария на Куманова.

На второ място се подрежда поканата към госпожа Узунова. Ето какво са видели учениците: един възпитаник обезпокоеното пристъпва към нея в източния кулоар, било вторник, девет часът. Казал й единствено, че има припаднало момче, което няма да може да посети часа й. Жената обаче повярвала и обезпокоеното зазвъняла на здравната сестра. Идеята била госпожата да излезе и да отиде до паркинга, само че въпреки всичко макар смяната на проекта поканата била връчена.

Учителката по история Ноеми Доникян бе поканена на бал с политически манифест, на който обаче пишело,,Покана ” и,,Елате с нас на бала ”. Шегите на учениците не подминаха и учителката по философия Зорница Шопова, чийто клас избягал по време на час и отишъл при заместник-директорката. Тя повикала учителката под предлог за какво нито един възпитаник го няма в часа й. В кабинета на зам.-директорката обаче стояли учениците с букет и кошница.

Изненадана била и Емилия Каменова, когато вдигнал ръка възпитаник, който четири години не проговарял в час. Радостта на учителката била двойна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР