Последиците върху индустрията, ако не бъдат осигурени доставките на газ,

...
Последиците върху индустрията, ако не бъдат осигурени доставките на газ,
Коментари Харесай

Българската стопанска камара: Бизнесът не подкрепя „Газпром“, но няма други алтернативи

Последиците върху промишлеността, в случай че не бъдат обезпечени доставките на газ, ще обиден всички. Енергийните цени са главният фактор, който усилва инфлацията. Последиците ще обиден цялото общество, от позиция на бизнеса ще обиден цели обособени подотрасли. Това сподели в „Денят започва“ Щерьо Ножаров, стопански консултант в Българската стопанска камара.

„Например – при торовите фабрики газта е съществена суровина. „Неохим“ в Димитровград може непосредствено да спре напълно скоро, което ще повлияе на земеделските цени и питателните артикули. Керамиката може да спре, циментови, металургични фабрики, хартия, химия, стъкларство. Производството на самун даже е обвързвано с газ“, сподели Ножаров.

Ще бъдат наранени и косвени промишлености, с изключение на земеделието през торовите фабрики, строителството от позиция на металите и арматурни железа, което усилва всички цени. Ефектите за стопанската система ще бъдат доста тежки, предизвести икономическият консултант.

Предложението на „Булгаргаз“ за нарастването с 60% на газа в действителност е 100% – което е 298 лева Представете си какво значи това за бизнеса и не е ясно каква ще е цената за септември, сподели той.

Асоциацията на работодателските организации, която сплотява 80% от бизнеса, желае обещанието на отиващото си държавното управление за обезщетения от цената от 142 лева Бизнесът ще упорства за това, тъй като в противоположен случай изпада в нетърпимост и прогнозите са за съществени съкращения.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР