Последен ден на световния икономически форум в Давос, който събра

...
Последен ден на световния икономически форум в Давос, който събра
Коментари Харесай

Международната агенция по енергетика пред Euronews: Следващата зима може да е по-трудна

Последен ден на международния стопански конгрес в Давос, който събра на едно място политически и бизнес водачи от целия свят. Основни тематики са войната в Украйна и икономическото възобновяване. Специално пред Euronews от Давос приказва изпълнителният шеф на Международната организация по енергетика Фатих Бирол. 

 

Фатих Бирол, изпълнителен шеф на Международната организация по енергетика:

" Мисля, че Европа сподели доста положително водачество. Не беше лесна задача за Европа, тъй като в продължение на десетилетия имаше несъразмерна енергийна взаимозависимост от една-единствена страна. Не можете да решите казуса за няколко месеца. Но макар тази доста сложна обстановка, европейските страни устояха доста добре това предизвикателство, съгласно мен, с помощта и на хубавото време.

Надявам се, че твърдата позиция на Европа, която е доста гъвкава във връзка с оправянето с енергийната рецесия, ще се задържи и тази година. Смятам обаче, че идната зима може би ще бъде по-трудна от тази, заради следната причина: Няма повече съветски газ. Китай се завръща като мощен вносител на газ. А метеорологичните условия може да се върнат към естествените.

Това може да значи, че идната зима може да бъде по-трудна.

Трябва да работим повече за възобновимите енергийни източници. Страните може да обмислят да продължат с нуклеарната сила, да пестят природен газ в постройките и на други места и да се пробват да получават повече газ от Норвегия, от Съединени американски щати, Азербайджан и други. "
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР