Посланията от Пекин към протестиращите в Хонконг са все по-заплашителни.

...
Посланията от Пекин към протестиращите в Хонконг са все по-заплашителни.
Коментари Харесай

Пекин става все по-твърд към протестиращите в Хонгконг

Посланията от Пекин към протестиращите в Хонконг са все по-заплашителни. Първо бяха показани пропагандни фрагменти на китайски бойци, ситуирани в Хонконг и участващи в учения за градски боеве, които повече приличаха на революция, в сравнение с спасително-издирвателна интервенция или на преодоляване на тълпи, а в този момент се появиха фрагменти на бронирана техника, струпвана по границата, написа английският в. " Гардиън ".

Официалната изразителност от Пекин също се изостря, два месеца след експлоадирането на демонстрациите в Хонконг поради противоречив закон за екстрадицията. Неотдавна управляващите порицаха митингите, определяйки ги като " терористични прояви ", дадоха обещание да отвърнат с " стоманен пестник " и - което е може би най-тревожно - описаха протестното придвижване като " цветна гражданска война ", отбелязва изданието.

Китай разглеждаше продемократичните митинги, избухнали в страни от някогашния Съветски съюз при започване на века, най-забележителна от които беше Оранжевата гражданска война в Украйна през 2004 година, като екзистенциални закани, на които би трябвало да се противодейства съвсем непременно.

Поставянето на същия етикет върху стачкуващите допуска, че Пекин няма да се спре съвсем пред нищо, с цел да смаже протестното придвижване.

Може ли Китай да изкара войски по улиците?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР