Посланиците на САЩ и Русия ще се завърнат към своята

...
Посланиците на САЩ и Русия ще се завърнат към своята
Коментари Харесай

Путин след срещата с Байдън: Договорихме връщане на посланиците на САЩ и Русия

Посланиците на Съединени американски щати и Русия ще се завърнат към своята работа надлежно в Москва и Вашингтон. Ние се договорихме, че този въпрос е решен. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на конференция след срещата му с американския държавен глава Джо Байдън във вила " Ла Гранж " в Женева.
По думите на Путин, по кое време тъкмо ще стане това - на следващия ден или в петък - е въпрос от чисто механически темперамент.

" Започнаха съвещания по всички сложни въпроси на взаимоотношение по дипломатически път. Там се натрупаха доста въпроси. Беше ми показано, че американската страна желае да бъдат открити решения. Що се отнася до Украйна - тази тематика влезе в задънена улица. Не мога да кажа доста детайлности. Но президентът Байдън е склонен, че решението на рецесията в Украйна е в използването на Минските съглашения ", добави Владимир Путин.

Руският държавен глава означи, че на срещата му с Байдън не е имало никаква неприязън и назова диалозите градивни.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън пък напусна вила " Ла Гранж " в Женева след диалозите си с президента на Русия Владимир Путин, предадоха международните организации.

Американският водач отпътува от мястото в президентския автомобил, който го чакаше до входа повече от 10 минути.

Преди да седне в колата, Байдън се усмихна на публицистите и подвигна палец, което мнозина възприеха като позитивен знак, съобщи Ройтерс.

Срещата на президентите на Русия и Съединени американски щати в Женева беше първата след встъпването в служба на Байдън и продължи над 3 часа.

По-късно се чака брифинг и на американския президент Джо Байдън. От пресслужбата на Белия дом прецизираха, че президентът на Съединени американски щати ще изчака в хотела си края на конференцията на Путин, преди да даде своята.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР