Посланици от различни краища на света посетиха Епископската базилика на

...
Посланици от различни краища на света посетиха Епископската базилика на
Коментари Харесай

Посланици от цял свят популяризират Епископската базилика на Филипопол

Посланици от разнообразни краища на света посетиха Епископската базилика на Филипопол. Събитието се провежда по покана на Н. Пр., дипломат на Съединени американски щати в България, Нанси Шилър, президент на фондация „ Америка за България “ и на кмета на Пловдив Здравко Димитров.
„ Надявам се да станете посланици на благосклонност за Епископската базилика и да разказвате по света за културно-историческото ни завещание “, с тези думи кметът Здравко Димитров приветства присъстващите и благодари още веднъж на фондация “Америка за България ” за големите старания, които поставиха този план да се осъществя. По думите му откогато обектът бе открит - 18 април, ползата към Базиликата е голям, над 8000 души са я посетили, което е огромен триумф, изключително в интервал на пандемия. Той изрази вяра, че откакто хората могат да се движат свободно, броят на туристите ще се усили и Епископската базилика на Филипопол ще стане притегателно място - неповторимо за пловдивчани и гостите на града.
 Най-старият надпис, в който се загатва думата спектакъл, бе открит в Пловдив Най-старият надпис, в който се загатва думата " спектакъл ", бе открит в Пловдив
Най-старият надпис, в който се загатва думата " спектакъл ", бе открита в петък при дренажни работи в западната част на Голямата базилика....
Н. Пр. Херо Мустафа означи на собствен ред, че екипът на фондация „ Америка за България “ осъществя обекта, не като го наглежда от София, а тук, на място, на терен, като „ следяха със личните си ръце всяко едно камъче да бъде намерено и сложено на място “. Тя изрази вяра, че Епископската базилика на Филипопол ще стане част от международното завещание на „ Юнеско “, което ще придаде добавена стойност към постигнатите до тук резултати “ и благодари за взаимната работа на Община Пловдив и фондация „ Америка за България “ за съхраняването и експонирането на обекта, което е добър образец за сполучливо публично-частно партньорство.
По време на срещата Американското посолство прояви интерес към сполучливия опит на Пловдив за разпространение на района и привличане на задгранични и български вложители, за развиването на бизнес услугите и IT бранша в самия град, което всяка година притегля от ден на ден младежи. Като образец за положителни практики бяха коментирани бързото икономическо развиване, дуалното образование и сполучливите просветителни планове. Обект на разискване бяха и опциите за развиване на американския бизнес в Пловдив и региона. Освен посланици от Англия, Испания, Ирак, Финландия, Нидерландия, Черна гора, Кипър, Полша, Япония, Албания, Румъния, Ватикана и Малта още 20 донори и осиновители на птици почетоха формалното събитие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР