Посланикът на САЩ в Организацията за сигурност и сътрудничество в

...
Посланикът на САЩ в Организацията за сигурност и сътрудничество в
Коментари Харесай

Посланик на САЩ: Русия е разположила до 190 000 войници близо до Украйна

Посланикът на Съединени американски щати в Организацията за сигурност и съдействие в Европа Майкъл Карпентър предизвести в петък, че Русия е разположила до 190 000 военни на своите територии, граничещи с Украйна, съобщи Ройтерс.

" Ние оценяваме, че Русия евентуално е събрала сред 169 и 190 хиляди души боен личен състав в и покрай Украйна спрямо към 100 000 към 30-ти януари “, сподели Карпентър на на ОССЕ поради украинската рецесия.

Той добави, че " това е най-значимата военна готовност в Европа след Втората международна война ".

По-рано в петък украинският боен министър Алексий Резников съобщи, че броят на съветските войски към границата с Украйна е повишен до 149 000 души. Той сподели пред Народното събрание на страната, че " подразделенията на съветските войски наброяват 129 000 ", които доближават до 149 000 дружно с " морските и въздушните съставни елементи ", съобщи Агенция Франс Прес.

Докладите на разузнаването за броя на съветските бойци се разграничават в последно време, като съгласно някои оценки той е бил 150 000 още през предходната седмица. Русия твърди, че изтегля някои от въоръжените си сили, макар че НАТО, Съединени американски щати, Европейският съюз и Украйна упорстват, че към момента няма признаци за сходно евакуиране.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР