Посланикът на САЩ Косово Филип Коснет реагира гневно на изявленията

...
Посланикът на САЩ Косово Филип Коснет реагира гневно на изявленията
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Прищина поряза косоварите за Велика Албания

Посланикът на Съединени американски щати Косово Филип Коснет реагира яростно на изказванията на някои жители, които „ се отхвърлиха от косовския си паспорт “, когато са коментирали националистическите изказвания на политиците в Прищина за присъединение на страната към Албания.

Дипломатът бе безапелационен, че американските бойци не са починали за основаването на Велика Албания или Велика Сърбия, цитира думите му македонското електронно издание МКД, представено от " ".

„ Коментарът ми за присъединението към Албания е неизменен. Американските войски не се биха и не починаха, с цел да основат Велика Албания или Велика Сърбия на Балканите.

Бих желал да насоча вниманието към Конституцията, която приканва за мултиетническо общество с религиозна независимост за всички.

Съединени американски щати са мултиетническа страна и даже след съвсем 250 години към момента се борим за създаване на общество, в което има тъждество пред закона, равни благоприятни условия за всички, в което етническите групи и раси живеят в естетика “, съобщи Коснет.

Той добави, че не би желал хората от Косово да се отхвърлят от основаването на демократична мултиетническа общественост.

„ Мисля, че Косово се възползва от това, че е мултиетническо, мултирелигиозно общество и че диалозите за Велика Албания, диалозите за Велика Сърбия на Балканите биха били изменничество, неуспех и мисля, че това не е отговорът на проблемите на страни в района ", добави американският посланик.

По-рано претендентът за президент от „ Алианс за бъдещето на Косово “ Рамуш Харадинай съобщи, че Косово не може да чака, до момента в който другите станат в въодушевление да затворят множеството отворени тематики, значими за най-младата страна на Балканите.

Той разгласи, че след четири или пет години може да се стигне до обстановка, в която жителите на Косово да бъдат призовани да гласоподават на референдум за присъединение към Албания.

„ Ще отидем на референдума за обединяване с Албания, не тъй като желаеме, а тъй като в продължение на 20 години споделяме на Запада, че желаеме да съблюдаваме обща визия за евроатлантическо Косово за присъединение към Европейски Съюз, за присъединение към НАТО, да станем член на Организация на обединените нации, Сърбия да ни признае ", бяха думите на Харадинай.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР