Посланикът на Русия в катар Нурмахмад Холов заяви, че в

...
Посланикът на Русия в катар Нурмахмад Холов заяви, че в
Коментари Харесай

Посланикът на Русия в Катар: Доха чака руския президент и руско оръжие

Посланикът на Русия в катар Нурмахмад Холов съобщи, че в Доха чакат с неспокойствие визитата на съветския президент Владимир Путин, написа изданието „ Вести “, предава съветската осведомителна организация EA Daily.

Дипломатическият представител не изключи опцията през тази година Москва да бъде посетена представители на катарското управление и напомни, че емирът на Катар шейх Тамим бен Хамад ал Тани е бил на публично посещаване в Русия през март, добавя организация Фокус.
Освен това, той е посетил два мача от извършеното в Русия Световно състезание по футбол и по този метод, съгласно думите на Холов, емирът е бил в страната два пъти – публично и полуофициално.
Посланикът заяви, че Москва и Доха са подписали договори за доставка на съветско стрелково оръжие, автомати Калашников, гранатомети, картечници, както и противотанкови ракетни системи „ Корнет “. Междуправителственото съглашение за военно-техническо съдействие сред двете страни е подписано през октомври 2017 година в хода на посещаване на съветския министър на защитата Сергей Шойгу в Катар.
Освен това, продължи Холов, Москва и Доха разискват опцията Катар да закупи съветски системи за ПВО/ПРО С-400. „ Има диалози по този въпрос, а може би те имат и предпочитание, само че към този момент няма нищо съответно по тази тематика “, съобщи дипломатическият представител.
Що се касае до недоволството на Саудитска Арабия по отношение на вероятното придобиване на С-400 от Катар, Холов означи, че това е въпрос от двустранните връзки на Русия и Катар. Според неговите думи, Кремъл би трябвало да се преценява с мнението на всички страни от този район, в това число и с това на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства (ОАЕ), които сега имат спор с Доха. Въпреки това, при взимането на решение, Русия ще изхожда от личните си ползи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР