Посланикът на Румъния у нас представи приоритетите на Румънското председателство

...
Посланикът на Румъния у нас представи приоритетите на Румънското председателство
Коментари Харесай

Румънският посланик представи приоритетите на Румънското европредседателство

Посланикът на Румъния у нас показа целите на Румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз пред сътрудниците си от всички държави-членки на Европейски Съюз и Швейцария. Гост на събитието бе и вицепремиерът Екатерина Захариева. Посланик Йон Гъля акцентира, че страната му ще надгражда постигнатото от България и Австрия изключително в посока европерспективата на страните от Западните Балкани, миграцията, сигурността и новата европейска финансова рамка.

Цялото си изказване румънският дипломат направи на български език.Той поздрави страната ни за триумфа на първото Българско европредседателство. Единство и общи полезности в границите на Евросъюза - това са основните послания в програмата на Румъния.

Приоритетите са ориентирани към обществен прогрес, съгласуваност и цифровизация,преодоляване на миграционната рецесия и превръщането на Европа в по-силен световен сътрудник посредством поддръжка на политиката по разширение.
Н. прочие Йон Гъля, дипломат на Румъния в България: Трябва да продължим да се отделя особено внимание на Западните Балкани. Да се подсигурява сигурността, стабилността,и развиването на този район.  © Българска телеграфна агенция  Румъния поема председателството на Съвета на Европейски Съюз Румъния поема председателството на Съвета на Европейски Съюз
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прикани румънските управляващи да загърбят вътрешнополитическите разногласия по време на председателството...

Очакванията към Румънското председателство в комплициран за Европа интервал на Брекзит и нови евроизбори ще бъдат големи, акцентира българският първи посланик. Министър Захариева посочи значимостта на заложените начинания за отбелязване на 10-годишнината от източното патрньорство, политиката за Западните Балкани и развиването на черноморската и дунавската тактика.
Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Знаете, че България от началото на тази година одобри председателството на Черноморското икономическо съдействие. Заедно с вас планираме иниицативи в по-широкия Черноморски район да увеличим икономическата връзка сред хората. Така жителите освен на страните-членки на Европейски Съюз, само че и на всички черноморски страни да усетят това доближаване.
Вицепремиерът Захариева акцентира и приемствеността сред българоското и румънското председателство в работата по многогодишната финансова рамка и бъдещето на младежите в Европа.

 Стартът на Румънското европредседателство ще се запомни със срив на леята Стартът на Румънското европредседателство ще се запомни със срив на леята
Официалният старт на румънското председателство ще бъде запомнен още и с рекордния срив на румънската проливам по отношение на еврото преди два дни. В същото време...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР