Посланикът на Република Казахстан – Негово превъзходителство Темиртай Избастин, бе

...
Посланикът на Република Казахстан – Негово превъзходителство Темиртай Избастин, бе
Коментари Харесай

Посланикът на Казахстан бе на еднодневно посещение в Девня

Посланикът на Република Казахстан – Негово превъзходителство Темиртай Избастин, бе на еднодневно посещаване в Девня по покана на кмета Свилен Шитов. Дипломатът бе съпроводен от предприемача Иван Иванов, който е номиниран от държавното управление за почетен консул на Казахстан във Варна, и от кмета на село Звездица Николай Йорданов. В рамките на визитата посланикът бе осведомен с културно-историческите и естествени забележителности на общината, както и с Девненския промишлено-транспортен комплекс. 

Делегацията бе посрещната от кмета Свилен Шитов, в чийто кабинет Негово превъзходителство прочете очерка " Девня – антична и модерна “, с цел да добие обща визия за общината. 

Домакинът предложения гостите на Вълшебния извор, където ги срещна със заместник-кмета Донка Йорданова и с ръководителя на Общинския съвет Владимир Ненков. 

След формалния обяд  те посетиха Музея на мозайките, където се потопиха в атмосферата на античния град Марцианопол и се срещнаха с индустриалната история на Девня. 

Посланикът остана разчувстван от видяното и чутото и си изкара сувенирна монета с лика на Горгона Медуза. Обиколката продължи в промишления комплекс, където Н. Пр. Темиртай Избастин се срещна от близко с индустриалните колоси на Долината на огромната химия. 

Това бе втората публична среща сред посланика и Свилен Шитов. Целта е Девня и родният град на дипломата – Баянаул, област Павлодар, да се побратимят. Плановете са двете общини да си сътрудничат в региона на културата, туризма и развиването на стопанската система, изясни кметът на Девня, който довечера изпрати височайшия посетител на Летище Варна.  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР