Посланието на украинския президент Володимир Зеленски, предадено на руския президент

...
Посланието на украинския президент Володимир Зеленски, предадено на руския президент
Коментари Харесай

Песков: Руските военни не действат срещу цивилни цели

Посланието на украинския президент Володимир Зеленски, предадено на съветския президент Владимир Путин от индонезийския президент Джоко Видодо, който през вчерашния ден посети Москва, не беше в писмен тип, съобщи пред кореспонденти представителят на съветския водач Дмитрий Песков, заяви ТАСС.
„ Не става дума за документално обръщение. Това е единственото нещо, което мога да ви кажа ", съобщи Песков пред ТАСС, когато бе запитан за детайлности по това обръщение.
Вчера Путин и Видодо разговаряха в Кремъл, след което индонезийският президент съобщи, че е предал посланието на Зеленски на съветския президент. Той също по този начин изрази подготвеност да "помогне за определяне на разговор сред двамата водачи ". Преди визитата си в Москва Видодо посети Киев, където се срещна с украинския президент.
Руските военни в границите на "специална военна интервенция " в Украйна не работят против цивилни цели, а взимат на прицел военна инфраструктура и места за образование на наемници, уточни Песков.
„ Искам да ви припомня още един път какво сподели съветският президент и висш главнокомандващ, че съветските въоръжени сили не работят по цивилен обекти, гражданска инфраструктура по време на специфична военна интервенция. Те обаче работят по хранилища с муниции, по предприятия, където се приготвя и ремонтира военна техника, по хранилища за муниции, по места, където се концентрират, образоват и упражняват наемници, в това число задгранични наемници и националистически детайли ".
Говорителят на съветския президент към този момент не е дал отговор по кое време може да се чака Владимир Путин да се изкаже за обстановката в света.
Песков обясни и формалната позиция на Москва по отношение на ареста на американската олимпийска шампионка по баскетбол Бритни Грайнър, който съгласно него не може да бъде политически стимулиран, защото съветското законодателство не разрешава контрабандата на опиати.
Американската баскетболна звезда Бритни Грайнър през днешния ден се яви в съд в Москва, към 4 месеца и половина откакто беше задържана на летище по обвиняване в владеене на канабис, до момента в който пътуваше, с цел да играе за съветски тим, показва Асошиейтед прес.
Грайнър беше задържана през февруари на московското летище „ Шереметиево ".
Полицията заяви, че тя е носела флакони за електронна цигара с масло от канабис. Центърът на "Финикс Меркюри " и двукратна олимпийска шампионка на Съединени американски щати може да бъде наказана на до 10 години затвор, в случай че бъде приета за отговорна за превозване на опиати в огромни размери.
На авансово чуване при закрити врата в понеделник в московското предградие Химки задържането на Грийнър беше удължено с още шест месеца - до 20 декември, напомня АП.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР