Поскъпването на кредитите в България се случва много плавно. Няма

...
Поскъпването на кредитите в България се случва много плавно. Няма
Коментари Харесай

Хампарцумян каза поскъпват ли кредитите у нас

Поскъпването на заемите в България се случва доста гладко. Няма да има внезапен потрес. Човек би трябвало да вземе подобен заем, че да е търпим за него и в положителни и в неприятни дни. Трябва да има буфери – спестявания. Има и контракти, основани на лихвата по депозит – т.е. банките, преди да стартират да подвигат лихвите по заеми, би трябвало да вдигнат лихвите по депозит. Това разкри банкерът Левон Хампарцумян в предаването „ Офанзива ” по НоваНюз.

„ Инфлацията в България е малко по-висока в сравнение с в Европа, съществуването на картели, фундаменталния проблем с неверните енергийни тактики на Европа – там има проблем, който би трябвало да бъде решен ”, изясни той растежа на цените.
-->
Помолен да даде съвет за вложение, Хампарцумян сподели, че златото е инструмент за дълготрайна инвестиция. „ Ако не ви се рискува, човек може да си изхарчи парите или да изчака лихвите да станат малко по-високи и да получи приход, запазвайки отбраната до 100 000 евро ”, изясни финансистът.

„ Ако имотният пазар се спука, това значи рецесия. Един план с добра локация евентуално няма да поевтинее ”, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР