Поскъпване на междуградските превози с 20%. За това предупреждават от

...
Поскъпване на междуградските превози с 20%. За това предупреждават от
Коментари Харесай

Междуградските автобусни превози може да поскъпнат с 20%

Поскъпване на междуградските транспорти с 20%. За това предизвестяват от автобусните превозвачи. Причините за повишаването от сектора изясняват със скока в цените на горивата и влизането в действие на новите стойности на толтаксите от 1 юли.

Според ръководителя на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова с изключение на в цената на билета, нарастване се чака и в тази на стоките и услугите, тъй като без интервенция на страната инфлацията ще скочи още. По думите ѝ отношението на държавното управление към транспортния отрасъл е надменно и некадърно. Все още няма дефинитивно решение на сектора дали ще подхващат нови митинги.

" Подозирам, че по-голямата част от сътрудниците ще завишат цените на стоките и услугите от 1 юли. Но във връзка с автобусния превоз това няма по какъв начин да стане толкоз бързо. Вие знаете, че ние имаме подписани контракти с общините. Предстои те да бъдат ревизирани. Най-вероятно някъде ще се наложи тези контракти да бъдат прекъснати, с цел да може да се усили цената, тъй като Законът за публичните поръчки не разрешава различен механизъм. За това сме алармирали от години, тъй че може би от 1 август най-късно ще бъдат повишени и цените по линиите ", съобщи Магдалена Милтенова - ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР