Пощенска марка 20 години благотворителна инициатива Българската Коледа“ беше валидирана

...
Пощенска марка 20 години благотворителна инициатива Българската Коледа“ беше валидирана
Коментари Харесай

Президентът: „Българската Коледа“ обединява цялото ни общество около каузата на детското здравеопазване

Пощенска марка „ 20 години благотворителна самодейност „ Българската Коледа “ беше валидирана на тържествена гала в президентската институция

„ Българската Коледа “ сплотява цялото ни общество към идеята на детското опазване на здравето. Това съобщи президентът Румен Радев на церемонията в президентската институция по валидирането на пощенско-филателно издание–марка „ 20 години благотворителна самодейност „ Българската Коледа “, отдадена на хората показали достойнство, съпричастност, добрина и грижа за детското здраве. На събитието участваха министърът на превоза и известията Христо Алексиев, министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев, изпълнителният шеф на „ Български пощи “ Богдан Теофанидис, авторът на пощенската марка Маргарита Дончева, лекари, съорганизатори, посланици и сътрудници на самодейността и членовете на Експертния съвет към „ Българската Коледа “.

По време на церемонията президентът удостои с грамоти девойките от националния тим на България по художествена гимнастика и Детския хор на БНР с началник маестра Венеция Караманова. Грамотите бяха връчени за принос в реализирането на благотворителната самодейност „ Българската Коледа “ и проявените достойнство, съпричастност, добрина и грижа за детското здраве.

„ Заедно ще продължим да отстояваме благородната задача на „ Българската Коледа “ в името на българските деца “, уточни президентът. Държавният глава изрече признателност към всички взели участие в реализирането на самодейността през годините, както и към Министерство на превоза и известията за концепцията за пощенска марка със знака на „ Българската Коледа “, която да разпространява благородната идея на благотворителността. Държавният глава поздрави и създателя на пощенско-филателното издание Маргарита Дончева. Нейно дело е и днешното лого на „ Българската Коледа “, с което тя печели оповестения за задачата конкурс през 2013 година

Марката „ 20 години благотворителна самодейност Българската Коледа “ е с номинална стойност 1,25 лв. и влиза в обращение от 1 декември 2022 година Изданието е пуснато в продажба на 01.12.2022 година в постройката на Централна поща, гр. София, ул. „ Гурко “ № 6. Специалният пощенски щемпел ще бъде възложен за потребление в Пощенска станция 1000 София, за три работни дни, считано от датата на валидиране.

Благодарение на дейната поддръжка от цялото общество през 2022 година благотворителната самодейност „ Българската Коледа “ разполагаше с бюджет от 3 070 000 лв. и съумя да подкрепи 517 български деца с тежки хронични болести, като в същото време обезпечи модерна високотехнологична здравна инсталация за диагностика и модерно лекуване на 22 лечебни заведения.

Началото на тазгодишното 20-о издание на кампанията беше обещано на 29 ноември в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “, Велико Търново. Кампания 2022/2023, която ще продължи през цялата 2023 година, и е посветена на деца с редки генетични болести.

***

Каузата „ Българската Коледа “ може да бъде подкрепена:

Чрез изпращане на SMS на къс номер 1117 за А1, Vivacom и Yettel. С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в неволя.

Чрез обаждане на номер 09001117 за закрепени клиенти на Vivacom и А1. С всяко позвъняване помагате с 1 лев на дете в неволя.

С банков превод на:

Получател: Българска национална телевизия, за „ Българската Коледа “

IBAN: BG13UBBS80023300186210

BIC код: UBBSBGSF

Банка: Обединена българска банка.

С превод по интернет с банкова карта или посредством ePay.bg.

Повече информация за благотворителната самодейност, реда за кандидатстване, както и методите, по които могат да бъдат правени дарения, са посочени на сайта 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР