Пощенска банка придобива българския клон на БНП Париба Пърсънъл Файненс

...
Пощенска банка придобива българския клон на БНП Париба Пърсънъл Файненс
Коментари Харесай

Пощенска банка придобива българския клон на БНП Париба Пърсънъл Файненс

" Пощенска банка " придобива българския клон на " БНП Париба Пърсънъл Файненс " според подписаното тази седмица съглашение сред двете сдружения, оповестиха от " Пощенска банка ", предава Българска телеграфна агенция

С завършването на договорката, което се чака в първите месеци на 2023 година, " Пощенска банка " ще добави нова потребителска база към портфолиото си и нови благоприятни условия за кръстосани продажби и внедряване на новаторски цифрови решения за клиентите на двете финансови институции, се показва в известието.

" Сделката за придобиването на клона на " БНП Париба Пърсънъл Файненс " в България е поредна стъпка към разширение на пазарния ни дял и заемането на още по-силна и постоянна позиция в " огромната четворка " на банковия бизнес. Всички ние в " Пощенска банка " отчитаме това следващо придобиване като в действителност огромно достижение, с което ще се превърнем в единствената финансова институция у нас, осъществила три следващи сливания за извънредно къс интервал – освен това в една предизвикателна и изменяща се среда, която единствено ни предизвика да бъдем още по-големи спечелили. Убедена съм, че тази договорка ще се трансформира в действителен пример на триумфа, тъкмо както преди няколко години сполучливо придобихме българския клон на " Алфа Банк " и " Банка Пиреос България ", зададохме трендовете за развиване и вдигнахме високо летвата на целия пазар ", съобщи Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на " Пощенска банка ". 

Придобиването на " БНП Париба Пърсънъл Файненс " - клон България е основно събитие и за тактиката на " Юробанк Груп ", от която " Пощенска банка " е част, за разширение на интернационалната ѝ активност с инвестиция в значими районни пазари и бизнеси и се случва броени дни откакто групата усили каузи си в една от най-големите ритейл банки в Кипър - " Хеленик банк " (Hellenic Bank). 

" Пощенска банка " е четвъртата по активи банка в България, само че трета по мярка на заеми и депозити всред огромните банки. Към септември 2022 година кредитният портфейл на " Пощенска банка " надвишава 10 милиарда лева, което е растеж от 14,5 на 100 на годишна база и пазарен дял от 11,9 на 100. За последната година банката е подобрила пазарния си дял с над 20 базисни точки. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР