Пощенска банка и Софийския университет ще си сътрудничат за обучението

...
Пощенска банка и Софийския университет ще си сътрудничат за обучението
Коментари Харесай

Пощенска банка стартира мащабен образователен проект съвместно със Софийския университет

Пощенска банка и Софийския университет ще си сътрудничат за образованието на бъдещите финансови специалисти в магистърската стратегия на Стопанския факултет „ Финанси и банково дело “. Финансовата институция е единствената банка, която се включва в академичната стратегия на факултета с два независими модула, напълно създадени и основани по нейно предложение. Модерните дисциплини „ Банков мениджмънт “ и „ Инвестиционно банкиране “ ще са част от наложителната образователна стратегия 2021-2022 година и образованието в тях ще се води от специалисти на банката. Целта е дружно с теоретичната подготовка да се обезпечи на студентите отлична опция за струпване на скъп на практика опит и познания, които ще им оказват помощ за тяхното сполучливо кариерно развиване в действителна работна среда.

„ Образованието е основен приоритет в корпоративната обществена политика на нашата банка, в който влагаме непрестанно. Вече 30 години сътворяваме устойчиви планове, посредством които изпълняваме нашата задача да участваме в построяването на новаторски учебен модел, който дава отговор на упованията и потребностите на бъдещите генерации. В поддръжка на модерното обучение развиваме стратегическото си партньорство с Finance Academy, осъществяваме серия новаторски планове взаимно със СофтУни, а посредством менторската си стратегия в Националната търговско-банкова гимназия прибавяме стойност към знанията и уменията на учениците. Винаги сме се стремили да ангажираме младежите и да ги подкрепяме с опита си, с цел да могат по-бързо и сполучливо да навлязат в практиката на действителния бизнес. Щастливи сме, че можем да допринесем за устойчивата връзка сред образованието и бизнеса с това наше партньорство. Студентите от магистърската стратегия „ Финанси и банково дело “ ще получат нашата менторска поддръжка и ентусиазъм от най-хубавите ни специалисти “, разяснява Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф на Пощенска банка.

В рамките на огромната взаимната стратегия ще вземат участие повече от 20 специалисти от разнообразни звена на Пощенска банка. Те ще водят лекциите и практическите занятия в двете дисциплини и ще приготвят финалния изпит в съдействие с преподавателския състав на катедра „ Финанси и счетоводство “. Програмата е построена по този начин, че в образованието на бъдещите магистри да бъдат заложени голям брой на практика занятия, решение на проблеми и разискване на образци, което ще приближи оптимално младите специалисти доникъде, която действително ги чака след завършването на университета. Всичко това ще им помогне да надградят знанията си, с цел да бъдат още по-конкурентоспособни и да получат по-добри шансове за кариерно развиване.

Обучението по „ Банков мениджмънт “ ще започва още през октомври 2021 година, а дисциплината „ Инвестиционно банкиране “ ще е част от образователния проект на Стопанския факултет от месец февруари 2022 година  

„ През последните години връзките на университетите с бизнеса се усъвършенстваха доста. Изготвянето и актуализирането на образователни проекти с присъединяване на работодателите стана доста по-активно и за Софийския университет това е значимо. Радвам се, че от идната образователна година студентите в двете магистърски стратегии на Стопанския факултет ще имат опция да получат теоретични и на практика познания от експертите в Пощенска банка “, посочи проф. Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Бъдещите магистри ще имат опция да продължат професионалното си развиване, като се възползват и от преимуществата на целогодишната стажантска стратегия на Пощенска банка. Стажът е заплатен, организира се с гъвкаво работно време – 4 или 8 часа, съобразено с уговорките на студентите, а продължителността му е от 1 до 3 месеца. Желаещите могат да работят в Централното ръководство в София или във финансовите центрове на Пощенска банка в страната – София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Свищов, Благоевград, Стара Загора, Шумен и Габрово.

Повече информация за присъединяване на Пощенска банка в магистърската стратегия можете да откриете на или на уеб страницата на Стопанския факултет на Софийския университет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР