Пошегувахме се и на свой ред отговорихме на човека от

...
Пошегувахме се и на свой ред отговорихме на човека от
Коментари Харесай

Явор Божанков, свободен човек: Президентът каза, че Русия ще спечели тази война. Не, няма да я спечели!

Пошегувахме се и на собствен ред отговорихме на индивида от пресцентъра: Защо го пускате този Божанков в Америка? Изпратете го в Русия, в Москва, да черпи от извора за " специфичната военна интервенция " и за грандиозните победи на Путин. В Съединени американски щати ще му размътят главата на момчето и ще го изгубите…

 

Пошегувахме се тогава, само че то пък тъкмо по този начин стана…

 

Върна се Явор Божанков от оттатък океана и към този момент не е част от парламентарната група на Българска социалистическа партия. Бе изключен с единогласие. Причина за това бе изявлението и гласуването на Божанков за даване на военна помощ за Украйна. По този метод той отхвърли решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия да се гласоподава „ срещу “. Докато Божанков говореше от трибуната, депутатите на левицата от първия ред гледаха като препарирани. Партийната взаимозависимост не даваше опция на мозъците им да проумеят нещо доста просто: младият техен сътрудник споделяше истината, а за тях истината е благосъстоятелност на Путин, Митрофанова и Нинова…

 

Ето думите на Божанков за изказванията на Българска социалистическа партия, че в случай че изратим военна помощ на Украйна, това значи война за България:

 

" Не мога да се съглася, че това ни въвлича във войната. Македония също изпрати. Никой не би трябвало да се плаши. Нашата работа като водачи е да водим българския народ и въпреки да е мъчно, ние би трябвало да водим този народ. Това е исторически миг освен за България, само че и за Европа, решението е значимо и е алегорично и ще сложи България по пътя на нашия цивилизационен избор. Русия ни разгласи за неприятелска страна, без да изпращаме оръжие, без да участваме в спора. Няма нищо общо историческата признателност и просвета, а с обстоятелството, че Русия атакува Украйна.

 

И тук делението на Русия, Северна Корея, диктаторски страни, а от другата страна – модерните демокрации. Ще е прекомерно лицемерно България да желае да е част от Програмите за възобновяване и развиване, само че да не е част от помощта за население, което стои на мрачно. Жени и деца на минусови температури са подложени на систематичен гнет и геноцид от съветската войска. Този спор се води единствено тук. Оттук на Запад и в свободния либерален свят подобен спор няма.

 

Нормално е доста българи да бъдат комплицирани. Президентът сподели, че Русия ще завоюва тази война. Източници на съветската агитация и дезинформация споделят същото, само че месеца това не е така явно. Когато човек пътува и се среща с други свои сътрудници от други западни страни, това също не е по този начин явно. И такава тематика там в действителност няма. Без да съм специалист по тази тематика, се съгласявам с това, че след време ще ни съдят за това, какво сме споделили и по какъв начин сме дали своят вот. Аз съм безусловно уверен в своята позиция. С ясното схващане какви последици може да има за мен, по какъв начин може да се разчете, само че съм уверен в едно и желая да го кажа от тази естрада. Ще пристигна ден, в който ще беседваме кой е бил прав. Ще се носи отговорност. Русия няма да завоюва тази война ".

 

Изказването му беше съпроводено от овации от залата.

 

Божанков има право да се гордее, че е свободен човек със лично мнение. В Българска социалистическа партия ще продължат ли да се гордеят, че са пионки на Кремъл?

 

А къде е президентът? Още ли има вяра, че Путин ще победи в злокобната война, която стартира?

 

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР