Посещението в Община Видин е по инициатива на Н. Пр.

...
Посещението в Община Видин е по инициатива на Н. Пр.
Коментари Харесай

Кметът на Видин прие посланикa на Сърбия у нас /снимки/

Посещението в Община Видин е по самодейност на Н. Пр. доцент доктор Желко Йович, дипломат на Република Сърбия в България. Д-р Цветан Ценков посрещна сърдечно своя посетител и му подари картина с емблемата на крайдунавския град – средновековната цитадела „ Баба Вида “, оповестяват от пресслужбата на регионалния град.
Визитата на дипломата е с опознавателна цел. По време на диалозите с видинския кмет, двамата показаха мнение, че българо-сръбските връзки се развиват в дух на другарство и ползотворни контакти. Те разискаха опциите за вложения, за възстановяване на инфраструктурата и вероятностите, които се отварят посредством реализирането на планове в разнообразни сфери по Програмата за трансгранично съдействие сред България и Сърбия. Специално внимание бе обърнато на другите възможности за привличане на туристи в трансграничния район и основаване на общи туристически пакети, които да включват и Румъния, като Видин може да се трансформира в свързващо звено.
Д-р Ценков акцентира, че връзката сред българския и сръбския народ има дълбоки исторически корени и те живеят в добросъседство и съгласие. Той срещна посланика с културно-историческите забележителности на старопрестолния ни град, а господин Желко Йович съобщи желанието си да посети Видин още веднъж, с цел да научи повече за културата и традициите на хората от този завършек на България.
На срещата участва и заместник-кметът Борислава Борисова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР