Посещението на президента Владимир Путин в Техеран е лошо предзнаменование

...
Посещението на президента Владимир Путин в Техеран е лошо предзнаменование
Коментари Харесай

Daily Mail: Западът да очаква проблеми след визитата на Путин в Техеран

Посещението на президента Владимир Путин в Техеран е неприятно предвещание за Запада, написа Марк Алмънд, шеф на Института за спешни проучвания в публикация за



Според него изказването на съветника на президента Юрий Ушаков по отношение на проектите на Русия и Иран да повдигнат двустранните си връзки на ново равнище на стратегическо партньорство, е "предупреждение " към западните водачи.

"Друг сериозен знак за вероятни проблеми на фона на укрепването на това другарство беше наличието на Ердоган на срещата ", уточни Алмънд.

Анализаторът изрече съмнение, че срещата сред водачите на Русия, Турция и Иран може да сложи началото на нов антизападен съюз.

"Тази среща на върха показва зараждащ се антизападен и антидемократичен съюз, който се простира от периферията на Източна Европа до Южнокитайско море - с център "майка Русия ". Това е ужасяваща вероятност ", написа той.

Алмънд изрази мнение, че нововъзникващата опасност може да бъде по-опасна за Запада, в сравнение с някогашния руски блок.

Ден по-рано в Техеран Путин взе участие в тристранна среща на върха за Сирия дружно с президентите на Иран и Турция, Ибрахим Раиси и Реджеп Тайип Ердоган. Руският водач организира и двустранни диалози с всеки от тях, а също по този начин се срещна и с иранския нравствен лидер Али Хаменей.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР