Посещението на президента Румен Радев в Естония се отлага, съобщиха

...
Посещението на президента Румен Радев в Естония се отлага, съобщиха
Коментари Харесай

Посещението на Румен Радев в Естония се отлага заради коронавируса

Посещението на президента Румен Радев в Естония се отсрочва, оповестиха от прессекретариата на " Дондуков 2 ".

Той и естонският държавен глава Керсти Калюлайд са разговаряли през днешния ден по телефона. Предвид състоялата се през вчерашния ден среща сред двамата в столицата Талин в границите на, на която бяха разисквани тематиките от дневния ред на двустранните връзки, както и на самодейността, двамата са взели решение за отсрочване на визитата, заради усложнената конюнктура от ковид и невъзможността да бъдат изпълнени всички детайли от плануванаъа стратегия.

Днес и на следващия ден трябваше да се състои публично двустранно посещаване на Радев в Естония. Той и брачната половинка му Десислава Радева трябваше да бъдат посрещнати с публична гала от Керсти Калюлайд и нейния брачен партньор Георги-Рене Максимовски.

Освен това беше планувано двамата президенти да проведат среща на четири очи, както и пленарни диалози сред двете делегации. След това Радев и Калюлайд трябваше да дадат взаимна конференция.

В рамките на визитата си в Талин българският държавен глава имаше контрактувана среща и с министър-председателя на Естония Юрий Ратас и ръководителя на естонския парламент Хен Полуаас.

Трябваше да посети и Центъра за върхови достижения за киберотбрана на НАТО в Талин. Организацията, акредитирана към Алианса, е учредена през 2008 година в поддръжка на страните-членки с експертиза в региона на киберотбраната в областта на технологиите, тактиките, интервенциите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР