Посещението на китайския президент Си Дзинпин в Москва едва започна,

...
Посещението на китайския президент Си Дзинпин в Москва едва започна,
Коментари Харесай

Путин и Си вече са започнали да строят нов свят. Първите сензации от преговорите между двамата президенти

Посещението на китайския президент Си Дзинпин в Москва едвам стартира, а следствията от него към този момент са такива, че е време да се приказва за световна дипломатическа гражданска война. Засега най-важното се случва надалеч от Москва.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу направи изказване по отношение на четиристранните договаряния за сирийското споразумяване. Изявлението се отнася до времето и мястото на договарянията: външните министри на Турция, Сирия, Иран и Русия ще се срещнат в Москва незабавно щом Русия реши, че всичко е готово за тази среща.

Воюваха – веселяха се, пресметнаха – просълзиха се

Ако не разбирате каква е сензацията тук, замислете се: договарянията няма да се водят къде да е - а в Москва. Русия е единственият вероятен център за решение на проблемите в Близкия изток. И единственият медиатор, който може да обезпечи диалог сред толкоз разнообразни страни, които схващат уреждането на обстановката в Сирия по по този начин друг метод, като Иран и Турция.

По създание Чавушоглу, без да го споделя намерено, сподели „ на града и на света “, че Русия е заела преобладаваща позиция в доста огромна част от Близкия изток, измествайки Съединените щати от тази позиция, макар обстоятелството, че Съединените щати към момента нелегално държат войските си в Сирия и подтикват ислямистите против законната власт.

И макар обстоятелството, че Турция към момента е член на НАТО и затова ще би трябвало да се съветва със Съединените щати по отношение на ползите си в Сирия. И тя въобще не би трябвало да има нищо общо с Иран, тъй като Иран е смъртен зложелател на обединявания Запад.

Но обстановката се промени по подобен метод, че в този момент Турция и Иран са единствено две огромни районни сили, сред които има избрани несъгласия - и тези несъгласия могат да бъдат обсъждани на масата за договаряния. И водачът на Сирия не е заточеник или куца патица, а пълновръстен глава на самостоятелна страна, без който е невероятно да се разискват връзките на огромните районни сили. Що се отнася до Русия, Русия взе участие в договарянията като патрон на Сирия и, явно, като старши сътрудник за останалите участници в договарянията.

Нашите хора на изток

Колко се е трансформирал салдото на силите в Близкия изток ще стане по-ясно, в случай че погледнем освен какво се случва през днешния ден, само че и какво се случи през вчерашния ден. А през вчерашния ден сирийският президент Башар Асад - същият, за който призоваваха да бъде свален и който, наподобява, загуби всички благоприятни условия за самостоятелна политика - беше на публично посещаване в Обединените арабски емирства.

А това най-малкото значи, че Сирия под егидата на Русия се върна към статута на пълноценна самостоятелна страна, с която ще се преценяват в целия арабски свят и по-широко в целия Близък изток.

В същия ден, когато президентът Асад дойде в ОАЕ, беше направено сензационно известие от друга арабска страна. Кралят на Саудитска Арабия предложения публично президента на Иран Ебрахим Раиси да посети страната му. Преди това страните се договориха да възстановят дипломатическите връзки. А Саудитска Арабия в това време отхвърли да следва петролната политика на Съединени американски щати и да се подчини на „ тавана на цените на петрола “.

Тези събития се случиха не с помощта на Русия, а с помощта на посредничеството на Китай.

Да се върнем в Москва: тук китайският водач се среща с съветския президент. Има среща на водачи на страни, които преди малко са трансформирали голяма част от света, наречена Близкия изток. Те няма да спрат дотук. Напротив, това, което се случи с Турция, Сирия, Иран, Саудитска Арабия и ОАЕ, са единствено първите брънки в дълга верига, която би трябвало да обвърже още веднъж свят, който към този момент няма да е под контрола на Съединените щати.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР