Посещението на Борисов беше полезно за България. Като шеф на

...
Посещението на Борисов беше полезно за България. Като шеф на
Коментари Харесай

Сидеров даде висока оценка на срещата Борисов-Путин и жегна Марешки

Посещението на Борисов беше потребно за България. Като началник на изпълнителната власт може да придвижи тематики, които бяха сложени на тази среща. Това съобщи водачът на " Атака " Волен Сидеров, съобщи кореспондент на БЛИЦ.

" Не съм участвал на срещата, само че фактът, че министър-председателят беше признат от президента на Русия и то като председателстващ в Европейски Съюз, е значим ", разяснява още Сидеров.

" Хубаво е, че Борисов сподели, че не се поддава на външен напън ", уточни водачът на Атака във връзка с случилото се със Скрипал.

Сидеров проговори и за АЕЦ " Белене ": " Много се забавихме за АЕЦ Белене поради вътрешни политически борби. Централата може да бъде издигната и имаме потребност от нея. Това е преференциално за България. ", счита той.

" Втората стъпка е да имаме поредност и да имаме нужните стъпки да сложим това отклоняване на газовата тръба. От съветска страна желаят гаранция от Европейски Съюз, а ние имаме изискванията да я получим. Ние чухме от Туск и Юнкер едно доста самоуверено разграничение от Тръмп. Ние сме в нова фаза на развиването на Европейски Съюз, има едно еманципиране на политиката като се гледа нашият интерес, а не непознат. Ние би трябвало да имаме положителни стопански връзки с огромни страни като Русия, Китай и други страни от Европейски Съюз. Путин е общественик, който гледа стратегически на нещата и за него е ясно, че от време на време има условия да се снишават страни като нас. Той не е отмъстителен, просто желае гаранции. Спомняте си, че трябваше да тръгне Южен поток, само че пристигнаха американците и споделиха " не " ", сподели още Сидеров.

" Знаете, че в България има двама политически водачи, единият е Марешки. Трябва ми повече време, с цел да разясня обстановката с него. Например най-малко час медитация ", пошегува се Сидеров.

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР