Посещение. Монитор: Борисов: Майк Пенс ще дойде в България до

...
Посещение. Монитор: Борисов: Майк Пенс ще дойде в България до
Коментари Харесай

Майк Пенс ще дойде в България до края на годината: Локомотивът на дерайлиралия влак в Пловдив - същият от инцидента в Хитрино

Посещение.

" Монитор ":

Борисов: Майк Пенс ще пристигна в България до края на годината

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майкъл Пенс ще посети България до края на тази година, разгласи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти в Мюнхен след срещата си с американския вицепрезидент. Според премиера, Пенс е благодарил на страната ни, задето е извънреден сътрудник.

" Поръча на неговия екип, категорично два пъти, до края на годината да пристигна в България и дружно да отидем и посетим някои от базите, в които има американски бойци - сподели Борисов. - Говорихме си доста за интернационалните връзки - за Венецуела, за района, за сполучливото ни европредседателство. За F-16 единственото, което си говорихме е, че неговият наследник е летял на F-35 - това ми сподели. На тематика F-16 ще преговаряме публично, имаме мандат от Народното събрание ".

Според държавната пресслужба Пенс е изразил утвърждението си за работата на страната ни на всички равнища, като особено е изтъкнал активността на българските специфични служби.

" По никакъв метод не сме говорили нито против Русия, нито против която и да е друга страна. Говорихме за комерсиалните връзки, двойно по-големи са американските вложения в България, прелестно работят всички наши структури. Искаше да изрази уважението си и утвърждението за всичко, което нашата страна прави на всички равнища ", описа Борисов.

Дело.

" Монитор ":

Димитър Желязков - Очите счита, че обвиняванията против него са неоснователни

Митьо Очите уточни, че обвиняванията против него се крепят на клюки и анонимни очевидци.

В Специализирания углавен съд стартира гледането на мярката му за неотклонение. Той означи още, че се тормози единствено за здравето си и е бил в Турция за лекуване, а не да се укрива.

Адвокатът му - Илиян Василев, изиска да бъде изработен медицински обзор на Очите. В последните дни имал затруднения и кръвоизлив. Съдията разпореди да бъде извикана " Бърза помощ " и гледането на мярката беше отсрочена за няколко часа.

Димитър Желязков (Митьо Очите) кацна на летище София късно нощес с полет от Истанбул. Той е задочно упрекнат за водач на незаконна група за рекет и трафик на опиати, а прокуратурата упорства той да остане за непрекъснато в ареста.

Инцидент.

" 24 часа ":

Локомотивът на дерайлиралия трен в Пловдив - същият от случая в Хитрино

Локомотивът, който дерайлира тази заран на гарата в Пловдив, дърпайки 25 вагона с пропан-бутан, е същият, който е теглил и влаковата комбинация с цистерните, които взривиха Хитрино. Това разгласи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

По предписание на основния прокурор Сотир Цацаров към Пловдив пътуват екипи от Националната следствена работа, които поемат жп злополуката на гарата. " Това са хора с опит от предходния случай в Хитрино, само че популярност богу, че в Пловдив се размина ", съобщи говорителката на Върховната касационна прокуратура Румяна Арнаудова. По думите й проверяващите ще извършат всички нужни замервания, с цел да открият повода за злополуката.

Луковмарш.

" Дума ":

" Без нацисти по улиците " приканиха стотици на шествие против Луковмарш

Шествие с апел " Без нацисти по улиците " мина през центъра на София през днешния ден. Стотици хора се включиха в митинга против провеждането на неонацисткия Луковмарш, който бе неразрешен от кмета Йорданка Фандъкова, само че въпреки всичко се организира в по-късните часове на деня.

В антифашисткия митинг се включиха представители на леви партии и организации, на обществени, цивилен и правозащитни придвижвания, интелектуалци, академични преподаватели, студенти, както и деятели от други балкански и европейски страни, написа " Барикада ".

Участниците в митинга направиха изявления освен срещу неонацистката демонстрация, само че и срещу всички форми на дискриминация и неправда, както и нормализирането на расисткото говорене от страна на политици като Красимир Каракачанов. Целта на контрадемонстрацията е да сплоти всички, които се опълчват на омразата, употребата и разделянето, които желаят да живеят в съгласие с близките, които поддържат солидарността и човечността, декларират уредниците. Припомняме, че с остри заявления против Луковмарш и против концепциите, които популяризират участниците в него, излязоха преди дни от Българския антифашистки съюз и от столичната организация на Българска социалистическа партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР