Португалският национален отбор стана най-категоричният 1/4-финалист на Мондиал 2022, след

...
Португалският национален отбор стана най-категоричният 1/4-финалист на Мондиал 2022, след
Коментари Харесай

Португалците заиграха като развързани без Роналдо и са в Топ 8

Португалският народен тим стана най-категоричният 1/4-финалист на Мондиал 2022, откакто разгроми с 6:1 отбора на Швейцария. Това е и втората най-убедителна победа досега на шампионата в Катар след триумфа на Испания със 7:0 над Коста Рика.

Голямо значение за изразителния резултат имаше решението на селекционера Фернандо Сантош да остави суперзвездата Кристиано Роналдо на аварийна пейка. Това бе освен поради, само че и поради обществено изразеното неодобрение от страна на футболиста при промяната му в мача против Южна Корея (1:2) в груповата фаза.

Без Роналдо португалците играха освободено, без мисъл всички офанзиви да минават през един човек и швейцарците първи усетиха това на гърба си. А нападателят, който бе предпочетен за титуляр вместо Роналдо - Гонсало Рамош, се отблагодари за доверието с хеттрик. Той стана първият футболист от 20 година насам, който бележи три гола в един мач при дебюта си на международно състезание след Мирослав Клозе на Мондиал 2002.

21-годишният състезател на " Бенфика " откри резултата в 17-ата мин. с прелестен удар от дребен ъгъл, вкара третото попадение в мача в 51-ата мин. и петото - в 67-ата. Седем минути по-късно той бе сменен точно от Роналдо. Последният обаче не съумя да изпъкне до края на мача, като негов гол в 84-ата мин. бе анулиран поради засада.

За Португалия се разписаха още ветеранът Пепе в 33-ата мин., Рафаел Герейро в 55-ата и Рафаел Леао в спомагателното време в края на мача, като последният гол също бе доста хубав. Като с попадението си Пепе стана най-възрастният футболист, вкарвал в плейофна фаза на международно състезание (39 години и 283 дни).

Тимът на Швейцария, който е №15 в света, единствено на 6 позиции след Португалия, беше изцяло надигран и показа тъпо сходство на предходните си игри. Единственият гол при загубата вкара Мануел Аканджи в 58-ата мин.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР