Португалската суперзвезда на Ювентус Кристиано Роналдо е получил наградата си

...
Португалската суперзвезда на Ювентус Кристиано Роналдо е получил наградата си
Коментари Харесай

Роналдо получи наградата Golden Foot

Португалската суперзвезда на Ювентус Кристиано Роналдо е получил премията си Golden Foot, оповестява формалната страница на Старата госпожа. Новината, че Роналдо е лауреатът за тази година беше оповестена на 1-и декември, само че самото поднасяне на трофея се случи едвам в неделя, 20 декември. Пресслужбата на Ювентус отбелязва, че забавянето е поради рестриктивните мерки по пандемията от ковид.

Всички носители на наградата Golden Foot оставят отпечатъците на краката си, които по-късно се прибавят на Алеята на първенците в Монте Карло.

Наградата се връчва годишно и се присъжда на футболисти за високи спортни достижения, както персонално, по този начин и в тима, за който се състезава. Има и възрастово ограничаване, че спечелилият би трябвало да бъде на не по-малко от 29 години. Така че опитът също се цени.

" Да получа тази премия е особена чест за мен ", споделя Роналдо, представен от страницата на Ювентус. " Щастлив съм, че моите следи ще бъдат сложени паралелно до отпечатъците на велики първенци. Благодаря на всеки един, който е дал своя вот за мене. Винаги се старая да играя колкото се може по-добре и да означавам голове ".

Премията Golden Foot се връчва от 2003-а година. Нейният първи собственик стана Роберто Баджо. През всичките тези 17 години са я получавали играчи като Павел Недвед, Андрей Шевченко, Роналдо, Алесандро дел Пиеро, Роберто Карлош, Роналдиньо, Франческо Тоти, Райън Гигс, Златан Ибрахимович, Дидие Дрогба, Андрес Иниеста, Самуел Ето'о, Джанлуиджи Буфон, Икер Касияс, Единсон Кавани и Лука Модрич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР