Португалската футболна звезда Кристиано Роналдо подписа договор с отбора от

...
Португалската футболна звезда Кристиано Роналдо подписа договор с отбора от
Коментари Харесай

Роналдо подписа с отбора Ал Насър от Саудитска Арабия до 2025

Португалската футболна звезда Кристиано Роналдо подписа контракт с тима от Саудитска Арабия Ал Насър, който продължава до 2025 година и планува годишна заплата от близо 200 милиона евро, оповестяват интернационалните медии.

Решението беше обявено публично в петък от клуба в уеб страницата му и в обществените мрежи, а 37-годишният Роналдо го показа в своя профил в Инстаграм дружно със фотография, на която театралничи с фланелка на Ал Насър.

„ Това е повече от история. Това е трансфер, който освен въодушевява нашия клуб да реализира още по-големи триумфи, само че въодушевява нашето състезание, нашата нация и бъдещите генерации, момчета и девойки, които да бъдат най-хубавата версия на себе си “, се споделя в изказването от саудитския отбор.

„ Добре пристигнал, Кристиано Роналдо, в своя нов дом “, пишат още от клуба.

Роналдо написа, че е " припрян да опита нова футболна лига в друга страна ".

„ Щастлив съм, че завоювах всичко, което си сложих за цел в европейския футбол и усещам, че в този момент е подобаващият миг да споделя опита си в Азия “, споделя още футболистът.

В формалното изказване не се показват финансови параметри по договорката. Но Би Би Си оповестява, че Роналдо ще получава най-голямата футболна заплата в историята, която ще е близо 200 милиона евро на година и че договорът обвързва Роналдо до 2025 година със саудитския клуб.

Вторият престой на португалеца в британския Манчестър Юнайтед завърши през ноември откакто контрактът му бе разтрогнат по взаимно единодушие, малко откакто той подлага на критика клуба в изявление с Пиърс Морган по TalkTV.

По време на Световното състезание в Катар Роналдо се разписа в мача на Португалия против Гана, реализирайки 118-ия си гол за националния отбор на родината си, само че по-късно не попадна измежду титулярите за елиминациите. Португалия отпадна на четвъртфиналите след проваляне от Мароко с 0:1. Роналдо е европейски първенец с Португалия от 2016 година, петкратен притежател на Златната топка и има общо над 700 маркирани попадения.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Какво завоюва и какво изгуби Русия от войната съгласно московчани  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР