Португалия удължи днес рестрикциите за туристи за преминаване през границите

...
Португалия удължи днес рестрикциите за туристи за преминаване през границите
Коментари Харесай

Португалия удължи ограниченията за пристигащи от някои страни

Португалия удължи през днешния ден рестрикциите за туристи за прекосяване през границите на страната. Удължаването е до 15 април. Мярката бе въведена първо в края на януари, съобщи Франс прес.
Съгласувано с Испания Португалия реши да продължи инспекциите по сухопътните и водните граници сред двете страни до края на 15 април, разгласи португалското държавно управление.

Железопътният превоз сред двете страни също е краткотрайно прекратен. Мярката обаче не се ползва за превозването на артикули, за трансграничните служащи и за службите за незабавна помощ. Мярката не пречи и в страната да се завръщат португалски жители или хора, които имат позволение за престой, нито пък пречи страната да напущат непознати жители.

След два месеца на локдаун Португалия стартира в средата на март поетапно излизане от изолацията. То продължава в понеделник с отваряне на музеите, на гимназиите и на терасите на кафенетата.

След антирекорд от близо 16 500 нови случая на болест всекидневно в края на януари, обстановката в Португалия се усъвършенства доста. Според формалната равносметка от през днешния ден за последното денонощие в страната са регистрирани 4 умряли от COVID-19 и 193 нови случая на болест.

Португалските управляващи обаче остават внимателни и тази фаза на излизане от изолацията продължава до май месец. Властите резервираха рестриктивните мерки за пасажерите, идващи в страната. Полетите с Бразилия и Обединеното кралство остават краткотрайно прекратени, с цел да се спре разпространяването на новите разновидности на вируса.

А пасажерите, идващи в страната по суша от страни, където случаите на болест са равни или са над 500 на 100 000 души, като да вземем за пример Франция, Италия, Полша или Швеция, би трябвало да се слагат в изолираност за 14 дни след идването си. Това е в действие и за жители на Обединеното кралство, Бразилия и Южна Африка, добавя Ройтерс.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР