Португалия ще отвори днес най-големия си ваксинационен център на фона

...
Португалия ще отвори днес най-големия си ваксинационен център на фона
Коментари Харесай

Португалия отваря най-големия си ваксинационен център

Португалия ще отвори през днешния ден най-големия си имунизационен център на фона на вълната от нови случаи на заразяване с ковид, съобщи Ройтерс.
Страната, която е постигнала все още над 80% имунизация на популацията с две дози и над 88% с една доза, записва внезапно увеличение на дневния брой на инфектираните с вируса през последния месец. 

Новият имунизационен център ще разполага с потенциала да имунизира по шест хиляди души дневно, а при положение на нужда - и по девет хиляди. 

" Този имунизационен център ще е неповторим в страната ", съобщи почитан представител на градските управляващи на Лисабон. 

Португалските здравни управляващи слагат бустерни дози от ваксини против коронавирус на хора над 65 години и на представителите на уязвимите групи, като се надяват до края на януари подсилващи дози да са получили една четвърт от португалците, отбелязва Ройтерс. 

За да се пребори с най-скорошната вълна от COVID-19, португалското държавно управление вкара още веднъж наложително носене на маски в публичните места на закрито и предложи чиновниците да работят отдалечено, когато това е допустимо. 

Освен това всички пасажери, които се прибират със аероплан в Португалия, следва да имат негативен тест за COVID-19, без значение от това дали са имунизирани или не.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР