Португалия се развихри и победи категорично състава на Швейцария с

...
Португалия се развихри и победи категорично състава на Швейцария с
Коментари Харесай

Португалия се развихри и отвя Швейцария с 6:1

Португалия се развихри и победи изрично състава на Швейцария с 6:1 в последния осминафинален мач от Световното състезание по футбол в Катар.

Селекционерът на " мореплавателите " Фернандо Сантуш избра да остави на аварийна пейка огромната звезда Кристиано Роналдо. Но неговият заместител, 21-годишният Гонсало Рамош от Бенфика, се оправи отлично, като означи хеттрик за Португалия и е с главен принос за успеха.

Рамош откри с превъзходен удар под гредата в 17-ата минута, а по-късно осъществя и третия гол в 51-ата минута. Между двете му попадения прецизен с глава след корнер беше 40-годишният защитник Пепе в 33-ата минута.

4:0 направи Рафаел Герейро в 55-ата минута, като асистенцията бе отново на Рамош. Мануел Аканджи вкара почетно за " кръстоносците " в 58-ата минута.

В 67-ата минута Гонсало Рамош оформи своя хеттрик за 5:1, а три гола, дело на един състезател в един мач, е първи случай на Световното състезание в Катар.

Така Рамош оправда изцяло доверието да заеме мястото на Роналдо в титулярния състав и засенчи звездата, най-малко в този мач.

Под виковете на португалските последователи на трибуните,Сантуш въпреки всичко пусна в игра Роналдо в 73-ата минута, а на пейката седна героят на вечерта Рамош.

В добавеното време на мача Рафаел Леао приключи головата фиеста на португалците и направи крайния резултат 6:1!

На четвъртфиналите португалците ще имат за противник тима на Мароко, който изненадващо в профил Испания след дузпи.

Останалите четвъртфинални двойки са: Нидерландия - Аржентина, Хърватия - Бразилия и Англия - Франция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР