Португалия оформи четвъртфиналистите на Световното първенство по футбол в Катар,

...
Португалия оформи четвъртфиналистите на Световното първенство по футбол в Катар,
Коментари Харесай

Португалия разби Швейцария и е последният четвъртфиналист в Катар

Португалия оформи четвъртфиналистите на Световното състезание по футбол в Катар, откакто разгроми Швейцария с 6:1 в финален осминафинал от конкуренцията. На стадион " Лусаил " " мореплавателите " не оставиха шансове на " кръстоносците " и разрушиха на пух и прахуляк упованията за равносилен конфликт, освен това стартирайки без огромната си звезда Кристиано Роналдо .
Гонсало Рамос наниза хеттрик във вратата на " кръстоносците ".
37-годишният футболист бе оставен на аварийна пейка поради напрежението сред него и селекционера Фернандо Сантош при промяната на играча в мача с Южна Корея. След равностойни начални минути португалците поведоха в резултата в 17-та минута. Нападателят на Бенфика Гонсало Рамос получи топката от Жоао Феликс, обърна се и със застрашителен шут не даде опция на Ян Зомер да реагира, откривайки сметката си на шампионата. Играчите на Мурат Якин рядко създаваха благоприятни условия пред вратата на Диого Коща, като той се намеси при рисково центриране на Едимилсон Фернандес и изстрел с глава на Ремо Фройлер, както и при отдалечен директен свободен удар на Джердан Шакири. В 33-та минута Португалия ликува за повторно след точната намеса на ветерана в отбрана Пепе, който се извиси във въздуха след корнер на Бруно Фернандеш и простреля Зомер за 2:0. Така завърши и първата част.

След почивката Рамос още веднъж бе в прегръдките на съотборниците си след асистенция на Диого Далот. Резултатът набъбна на 4:0 след поредна португалска офанзива, приключена по удобен метод от Рафаел Герейро. " Мореплавателите " закономерно се отпуснаха и скоро по-късно получиха попадение. Рамос отклони с глава центриране от ъглов удар на Шакири и Мануел Аканджи довкара топката на далечната греда. Въпреки безапелационния задатък, играчите на Сантош не стопираха с наказателната акция и Рамос оформи хеттрика си в 67-та минута с елегантно копване пред излезлия Зомер. Седем по-късно героят на португалците бе сменен от Роналдо, който постави и капитанската лента. Попадение на звездата на отбора бе анулирано след това поради засада, а крайното 6:1 оформи влезлият от пейката Рафаел Леао с чудесно осъществяване във втората минута на добавеното време.

Така Португалия се трансформира в последния явен четвъртфиналист в Катар, присъединявайки се към Хърватия, Бразилия, Нидерландия, Аржентина, Франция, Англия и Мароко. Именно " атласките лъвове " са идващият противник на Роналдо и компания, откакто по-рано шокираха международния първенец от 2010 Испания след осъществяване на дузпи. Мачът сред двата тима е плануван за събота, 10 декември, от 17:00 часа българско време. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР