Португалия е най-големият производител на велосипеди в Европейския съюз. През

...
Португалия е най-големият производител на велосипеди в Европейския съюз. През
Коментари Харесай

Пазарът просто разцъфтя: Най-големият производител на велосипеди в ЕС се радва на вълна от поръчки

Португалия е най-големият производител на колела в Европейския съюз. През 2020 година над 2,6 милиона велосипеда са създадени единствено в Португалия, съгласно формалните данни на статистиката на Европейски Съюз или повече от една пета от общо създадените колела в района. Италия е на второ място с 2,1 милиона, а Германия е на трето място с 1,3 милиона.

Директорът на един от най-големите европейски производители на колела за колела - португалска компания Rodi Руи Мендес споделя, че когато настава пандемията, бизнесът натиска спирачка, написа BBC.

" В началото на пандемията доста клиенти започнаха да отсрочват поръчки, страхувайки се какво може да се случи ", изяснява той и споделя, че са спрели производството.

След месец обаче нещата се трансформират доста и то към по-добро. Милиони хора в цяла Европа започнаха да се обръщат към по-зелен превоз и избират колоездене по време на пандемията.

" Поръчките се удвоиха, пазарът просто разцъфтя. Служителите осъзнаха, че пандемията няма да заплаши работните им места. "

Компанията за произвеждане на колела Miranda - създава съставни елементи за колела, в това число електрически, също има доста работа по време на пандемията.

Според притежателя на компанията Португалия е в добра позиция и поради продължаващите мита върху вноса на китайски колела в Европейския съюз.
 България е измежду топ производителите на колела в Европейски Съюз
България е измежду топ производителите на колела в Европейски Съюз

Почти 1 милион колела са изнесли страните от Европейски Съюз през 2019 година

Допълнителните такси или мита могат да стигнат до 48,5% за общоприетите колела и до 79,3% за електрическите.

Португалия не е известна с огромни марки в промишлеността, а по-скоро създава главно за задгранични компании. Един от най-големите му производители - RTE прави колела за френския колос Decathlon. Компанията FJ Bikes Europe пък е благосъстоятелност на тайванската Fritz Jou Manufacturing.

Най-съсредоточено е производството към град Агуеда. Около града има повече от 60 заводи и съвсем 8 000 заети в бранша.Освен компании, които създават колела, има и такива, които създават елементи или аксесоари за колела.

Собственикът на Miranda декларира, че тази година ще регистрира доходи от 27 милиона евро, което е " най-хубавият резултат от основаването на компанията " през 1940 година.

Собственикът на най-стария магазин за колела в Лисабон - Armazéns AirafА, учреден през 1951 година - Фернандо Чикарини, декларира, че продажбите му са се нараснали с 40% от началото на пандемията.
 Лидер-96 прави нов цех за електрически колела край Пловдив за 4 милиона лв.
Пловдивска компания влага 4 милиона лв. в нов цех за електрически колела

Над 95% от продукцията на компанията, която е измежду водачите в Европа, е за износ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР