Португалия даде зелена светлина на третата фаза на поетапното излизане

...
Португалия даде зелена светлина на третата фаза на поетапното излизане
Коментари Харесай

Португалия постепенно излиза от изолацията

Португалия даде зелена светлина на третата фаза на поетапното излизане от изолацията, почнало на 4 май. Въпреки това някои ограничавания в Лисабон ще останат поради местни огнища на болест в предградията и в промишлените хъбове, осведоми Ройтерс.

От 1 юни ще могат да отворят порти моловете, детските центрове, киносалоните, театрите, други културни обекти, както и спортните зали в страната, само че при ограничавания в потенциала на банкет. По отношение на заведенията за хранене ще се анулира условието да са цялостни на 50%, което беше в действие от 18 май. 

Събиранията на до 20 души ще бъдат позволени. Но в столицата Лисабон, нейните предградия и близките градчета - ще се позволява събиране на до 10 души, а моловете ще останат затворени най-малко до четвъртък. 

Премиерът Антониу Коща даде обещание тестване на строителните служащи и на хората на краткотрайни трудови контракти в промишления хъб Азамбужа край Лисабон. Там 340 служащи в два склада за артикули на едро дадоха позитивен резултат на тестванията за ковид през последните две седмици. Ще бъдат тествани и хората, живеещи с служащите. Осигурен е и заслон за тези, които се нуждаят от самоизолация.

Има терзания и по отношение на местни огнища на болест в бедните елементи на предградията на Лисабон, като да вземем за пример квартала " Ямайка ", където жителите приканиха за затваряне на локалните кафенета и за блокиране на региона измежду внезапно увеличение на случаите на зараза. В Португалия има 31 946 случая на болест и 1386 смъртни случая. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР