Портрети, вдъхновени от творчеството на Рембранд, гостуват в Националната художествена

...
Портрети, вдъхновени от творчеството на Рембранд, гостуват в Националната художествена
Коментари Харесай

Портрети, вдъхновени от творчеството на Рембранд, гостуват в НХА

Портрети, въодушевени от творчеството на Рембранд, гостуват в Националната художествена академия. Във втората си галерия у нас италианският художник Макс Марра показва част от 151 произведения, които основава единствено за една нощ.

Не стопира да рисува. Дори в очакване на следващото изявление Макс Марра е с молив в ръката. Лицата, които основава, дефинира като потапяне в дълбоките води на логиката на психиката или спектакъл на щастието и човечността. На пристрастеността към изкуството отдава и една безсънна нощ в Лондон.

Осъмва със 151 рисунки след посещаване на галерия на Рембранд в Националаната изложба.
Макс Марра, художник: Тази галерия е поклонение пред Рембранд - едни от най-великите художници в Европа. Винаги съм се възхищавал на неговите гравюри, на илюстрациите, които е рисувал за еврейските фамилии, на метода, по който пресъздава своето време и мястото, където живее. Харесвам историите, които описват неговите произведения и майсторството в портретите му.
Още първата седмица немски галерист изплаща 100 от рисунките на Макс Марра. След като са показани един път в Милано, останалите 51 към този момент гостуват и у нас. Автопортретите по Рембранд ще останат в Националната художествена академия до 22 април.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР