Портрет на руската императрица Екатерина II (1729-1796), създаден от Дмитрий

...
Портрет на руската императрица Екатерина II (1729-1796), създаден от Дмитрий
Коментари Харесай

Продадоха писмо на Екатерина II за ползите от ваксинацията за 1.26 млн. долара

Портрет на съветската императрица Екатерина II (1729-1796), основан от Дмитрий Левицки (1735-1822), както и писмо, написано до нея за изгодите от имунизацията против едра шарка, бяха продадени на търга на аукционната къща MacDougall`s за 1,26 милиона $.

Писмото, адресирано до граф Пьотр Румянцев, е написано на 20 април 1787 година Императрицата показва на рубрика нуждата да се стартира в поверените му провинции практиката на " имунизиране против едра шарка, която, както знаем, предизвиква големи вреди изключително на елементарните хора ".

" Подобна имунизация би трябвало да се среща постоянно, а и още повече откакто в днешно време има много лекари и не коства скъпо ", написа Екатерина II, като поучава да се усили заплатата на лекари, които знаят по какъв начин да се имунизират.

Още през 1768 година Екатерина II - първа в Русия, се разболява от едра шарка и упорства наследникът на трона Павел Петрович да бъде имунизиран след нея.

По това време имунизацията е направена по метода на вариолацията - здрав човек се заразява, като в кожата на ръката на здрав се слага парче кожа или течност от инфектиран. Ваксинираните нормално се разболяват елементарно и получават имунитет - нещо, което императрицата знае.

Според уредниците на търга смелостта и решимостта, показани от Екатерина II в битката с заболяването, която лишава милиони животи, са изключително настоящи по време на пандемията от COVID-19.

Портретът на Екатерина и картината на Хайнрих Семирадски (1843-1902) " Превратности на ориста (Корабокрушение) " бяха продадени за 1,21 милиона паунда. Седмицата на търговията с творби на съветското изкуство обичайно се организира в Лондон два пъти годишно: през май-юни и ноември-декември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР