Портрет на Найджъл Фарадж оценен на 25 000 паунда, нарисуван

...
Портрет на Найджъл Фарадж оценен на 25 000 паунда, нарисуван
Коментари Харесай

Портрет на Найджъл Фарадж не успя да си намери купувач на традиционната лятна изложба на Кралската академия в Лондон

Портрет на Найджъл Фарадж оценен на 25 000 паунда, нарисуван от Дейвид Грифитс, не съумя да си откри покупател на обичайна огромна лятна галерия на Кралската академия в Лондон. Ликът на различен изтъкнат „ брекзитиър “ и евроскептик обаче бе оценен от покупател, въпреки и за доста по-скромна сума. 

Портретът на националиста Найджъл Фарадж, с автограф на Дейвид Грифитс, бе единствено едно от хилядите творби на изкуството, изложени за продажба на извършеното за 250-та поредна година влиятелно шоу на Кралската академия. Картината в този момент ще бъде върната на художника, който изрази страдание, заявявайки, че се е надявал тя „ да откри добър дом “. Грифитс сподели още, че в този отрасъл нещата са на приливи и отливи, цените на картините, като на всичко останало, не са твърди, само че, съгласно него, Найджъл Фарадж е огромна фигура, каквото и да си мислят останалите  – той е „ Господин Брекзит “.

Фарадж, който неотдавна даде обещание да се върне в политиката, с цел да избави Брекзит, е нарисуван в типичното му палто в убити тонове и раирана вратовръзка. Портретът му не бе единствената картина с политическа тематика на изложбата, останала непродадена. Творба на Банкси за 350 000 паунда, озаглавена „ Глас за обич “, също не откри покупател. Продаде се обаче портретът на твърдолинейния реакционер Джейкъб Рийс-Мог, въпреки и единствено за 450 паунда.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР