Порто, великолепният португалски град край река Доро, е идеалната дестинация

...
Порто, великолепният португалски град край река Доро, е идеалната дестинация
Коментари Харесай

Романтична почивка в Порто: Изживейте незабравима любовна история

Порто, превъзходният португалски град край река Доро, е идеалната дестинация за сантиментална отмора. Съчетавайки своята богата история, архитектура, вкусна кухня и прелестни гледки, той предлага незабравими прекарвания за влюбените двойки.

Започнете своето сантиментално премеждие, разглеждайки остарелия градски център на Порто. Този регион, разгласен за Световно завещание от ЮНЕСКО, е изпълнен с уютни средновековни улички, каменни площади и красиви готически и барокови здания. Разходете се из прелестните забележителности, като Катедралата на Порто и Железния мост, откъдето можете да се насладите на впечатляващи панорамни гледки към града и реката.

 Порто

Не пропускайте опцията да посетите красивата Ливрария Лело, която се счита за една от най-красивите книжарници в света. Това място, известно и като ентусиазъм за писателката Дж.К.Роулинг при основаването на Книжарницата в Хогуортс, ще ви завладее със своята атмосфера на магия и литературно изкуство.

 Порто

Можете да отдъхнете от вълнуващата разходка в приятните кафенета и заведения за хранене на Порто. Опитайте достоверните португалски усети, като " Франсезиня " (Francesinha), " Бакаляу " (Bacalhau) и " Пащел де Ната " (Pastel de nata), които ще ви изкушат със своя несравним усет. Разположението на града по реката Доро го прави съвършено място за сантиментални вечери в изискани заведения за хранене с панорамни гледки, където можете да се насладите на вкусни ястия и завладяваща атмосфера. 

За по-интимно преживяване, разгледайте уютните и сантиментални улички в региона на квартал Рибейра. Там ще откриете чаровни къщи в португалски жанр, дребни кафенета и обичайни магазини. Разходете се по реката и се насладете на спокойната атмосфера и красивите изгреви и залези.

Не пропускайте да опитате и същински португалски портвайн. За задачата посетете някоя от локалните винородни мазета и зали за дегустация, където можете да опитате разнородни сортове портвайн и да се потопите в атмосферата на сантименталния свят на виното.

За да допълните любовната си история в Порто, можете да отидете на кръстопътя на река Доро и да се качите на една от обичайните лодки - " рибейра ". Насладете се на сантиментална разходка по реката, като разглеждате красивите мостове и градски пейзажи, заобиколени от ароматите и звуците на Порто.



Накрая, за пълноценно сантиментално прекарване ви предлагаме да резервирате нощувка в старинна гостоприемница в центъра на града. Много от тях оферират стилни стаи, със вълнуващ дизайн и комфорт, като някои от тях имат и тераси с панорама към реката или остарелия град. Такива места ще ви дават неповторима опция да се насладите на спокойствието и уединението в сантиментална конюнктура.

 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР