Порто и завършиха при нулево равенство в голямото дерби от

...
Порто и завършиха при нулево равенство в голямото дерби от
Коментари Харесай

Скъпоценна точка на До Драгао бетонира Спортинг на върха

Порто и приключиха при нулево тъждество в огромното дерби от 21-ия кръг на португалската Примейра Лига. От този резултат сигурно по-доволни са " зелено-белите ", които направиха нова значима крачка към шампионския трофей. Те имат задатък от 10 точки пред Порто, а " драконите " могат още през днешния ден да бъдат свалени от второто място от.

Днешното тъждество прекъсна серията от шест следващи победи на Спортинг в шампионата, само че извоюваната точка може да е с цената на купа в края на сезона. Отборът на Рубен Аморим е позволил единствено 10 гола във вратата си и по този индикатор превъзхожда доста всичките си съперници.
Порто имаше превъзходство до почивката, само че не сътвори доста положения пред вратата на Антонио Адан. Испанският пазач се намеси уверено в 27-ата минута, когато Уилсон Манафа се освободи в наказателното поле и стреля в долния ляв ъгъл.

През второто полувреме Спортинг продължи да играе доста дисциплинирано. Защитата на " лъвовете " обезврежда изцяло Мехди Тареми и Муса Марега, което беше в основата на извоюваната точка. Столичният отбор единствен няма загуба през сезона и единствено знамение може да го лиши от купата.
В различен мач през днешния ден и също не съумяха да си отбележат голове. За домакините не игра Божидар Краев. пък разгроми с 3:0. Гостите пък пропуснаха да изместят от четвъртата позиция.

Фамаликао е на 16-о място с 19 точки, като изпреварва единствено и. В идващия кръг отборът ще гостува точно на Боависта.

Примейра лига 21 кръг, събота 27 февруари  Порто 0:0краен резулат  Спортинг Лисабон
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР