Порт Харкорт. Дванадесет души от екипаж на нидерландски товарен кораб

...
Порт Харкорт. Дванадесет души от екипаж на нидерландски товарен кораб
Коментари Харесай

NL Times: Дванадесет души от екипажа на нидерландски товарен кораб са отвлечени край бреговете на Нигерия

Порт Харкорт. Дванадесет души от екипаж на нидерландски товарен транспортен съд са били отвлечени от пирати край крайбрежията на Нигерия, оповестява осведомителният портал NL Times , като разяснява, че офанзивата против плавателния съд е осъществена в събота, 21 април.
Пояснява се, че пиратите са похитили 12 от общо 14-членния екипаж на кораба. Към момента няма налична информация за тяхната орис или положение. Компанията ForestWave не е съумяла да реализира контакт с пиратите, отвлекли екипажа на плавателния й съд. От съображения за сигурност компанията отхвърля да прави спомагателни изказвания по отношение на случая. Пояснява се само, че останалите двама членове на екипажа са превозени до брега и са в сигурност.
Отвличанията от пирати са постоянно срещани в региона на Гвинейския залив, изключително към Порт Харкорт – пристанище в южната част на Нигерия. Миналата година в международен мащаб имаше 180 случая на пиратство и въоръжени грабежи. Повечето от тях са осъществени от нигерийски пирати, демонстрират данни на основаното в Лондон Международното морско бюро (IMB).

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР