Porsche продължава да гарантира безопасността на Световното първенство по издръжливост

...
Porsche продължава да гарантира безопасността на Световното първенство по издръжливост
Коментари Харесай

Безопасност с Porsche в Световното първенство по издръжливост WEC - видео

Porsche продължава да подсигурява сигурността на Световното състезание по устойчивост на FIA WEC. През сезон 2022 година нови коли за сигурност /Safety cars/, основани на Porsche 911 Turbo S, ще бъдат употребявани за първият път.

Колиге са с мощ 478 кВт/650 к.с. форсират от нула до 100 км/ч за 2,7 секунди и доближават оптималната скорост от 330 км/ч. Според производителя, колата в този вид като кола за сигурност в FIA WEC е необятно оборудвана с технология за предаване на данни, със светлинна сигнална система и два спомагателни монитора в пилотската кабина.



„ Големият LED детайл на покрива демонстрира жълти светлини, когато колата за сигурност е в деяние. Ако е належащо, можем да накараме междинната зона да светне в зелено “, изяснява Адам Кот, който дава отговор за потреблението и поддръжката на колата за сигурност в колегата на Porsche Manthey Cars.

Това зелено значи че на идващите колата за сигурност спортни коли е разрешено да я изпреварват, до момента в който водещата кола в надпреварата не се подреди зад нея. Органите за ръководство на огромната осветителна система на покрива и на мигащите светлини начело и откъм гърба на колата за сигурност са преместени в предния багажник.

Португалецът Педро Кусейро и Яник Далмас са водачите които ще ръководят колата за сигурност през сезон 2022. През 1994 година французинът означи победа в 24-те часа на Льо Ман зад кормилото на Porsche 962.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР