Porsche навлиза в ерата на електромобилите с Taycan -- спортен

...
Porsche навлиза в ерата на електромобилите с Taycan -- спортен
Коментари Харесай

Porsche инвестира €700 милиона в новия си завод за електромобили

Porsche навлиза в ерата на електрическите автомобили с Taycan -- състезателен модел, който би трябвало да влезе в серийно произвеждане през идната година. Стотина служащи сега приготвят предпроизводствените модели в главния цех край Щутгарт, написа Handelsblatt. Taycan, който се чака да коства към €100 000, ще се изправи против премиум моделите на Tesla.

Над хиляда чиновници ще се причислят, когато производството стартира в цех, построен особено за новите коли. В него няма да има индустриална линия, а частите ще се местят върху самостоятелна платформа от един екип към идващия.

През първата цялостна година Porsche ще създаде 20 000 броя.

В новия цех Porsche влага €700 милиона. Компанията възнамерява да вложи общо €6 милиарда в електрически автомобили през идващите години, откакто предишният месец изцяло се отхвърли от моделите с дизелов елемент.До 2022 година, дават обещание от компанията, половината от колите ѝ ще бъдат или напълно електрически, или с хибридно задвижване. Сред новите електрически автомобили се чака и стилен SUV въз основата на Macan.

Ще изпревари ли Porsche Tesla?

Tesla се изправи пред редица проблеми преди да успее да усили броя на създадени Model 3. Но за разлика от американската компания, която " гори " парите на вложителите, проправяйки си път напред, Porsche има положителни доходи от премиум колите, които продава с огромен марж. Спортният производител чака да резервира маржа си от 15 % при новите електрически автомобили.

Porsche има и друго преимущество: положителното си позициониране в Китай, който се трансформира в най-големия ѝ пазар.Новият Taycan ще има акумулатори, особено създадени да поддържат висока скорост дълго време. Техен производител е LG, а един път доставени, те ще бъдат усъвършенствани в завода в Германия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР