Porsche AG значително увеличава приходите от продажби и оперативната печалба

...
Porsche AG значително увеличава приходите от продажби и оперативната печалба
Коментари Харесай

Как Porsche увеличава приходите от продажби

Porsche AG доста усилва приходите от продажби и оперативната облага през първите шест месеца на 2022 година – до 17,92 милиарда евро и 3,48 милиарда евро надлежно. Възвръщаемостта на продажбите за първата половина на 2022 година нараства до 19,4% от 16,9% за същия интервал на миналата година. За първите шест месеца на 2021 година приходите от продажби са били 16,53 милиарда евро, а оперативната облага е била 2,79 милиарда евро. Това съставлява растеж от 8,5% в приходите и 24,6% в оперативната облага. Така основаният в Щутгарт производител на спортни коли за следващ път акцентира способността си да работи сполучливо в предизвикателна среда. Същевременно Porsche напредва със своята тактика за стабилно бъдеще и дефинира по нов метод концепцията за актуален разкош.

„ Горди сме, че постигнахме забележителен прогрес в приходите от продажби и облагите в тази сложна пазарна среда. Това беше същинска екипна работа на нашите чиновници и мениджмънт “, споделя Луц Мешке, заместник-председател на Изпълнителния ръб и член на Изпълнителния ръб за финанси и ИТ на Porsche AG. От януари до юни Porsche достави 145 860 автомобила на клиентите (за същия интервал на предходната година: 153 656). Увеличаването на възвръщаемостта на продажбите до 19,4% за първата половина на годината е движено най-вече от мощен продуктов микс, разлики във валутните курсове и други бизнес браншове.

С оглед на резултатите от първата половина на 2022 година Оливър Блуме, ръководител на Изпълнителния ръб на Porsche AG, гледа оптимистично на бъдещето: „ Porsche значи състезателен, актуален разкош. С това ние се виждаме позиционирани по най-хубавия метод в автомобилната промишленост. “ Експертни изследвания плануват растеж на първокласните спортни коли, напълно електрическите транспортни средства и първокласните SUV модели в идните години. „ Вярваме, че Porsche е доста добре позиционирана във всяка от тези сфери “, споделя Блуме. „ Считаме, че сме изпреварили други производители на първокласни коли с нашия мощен фокус върху устойчивостта. Ние имаме холистичен метод към устойчивостта: екологосъобразен, обществен и ценностен. Нашата упоритост е да бъдем въглеродно неутрални до 2030 година “

Нетният паричен поток в автомобилния бранш през първата половина на 2022 година е 2,39 милиарда евро (предходна година: 2,60 милиарда евро). „ Въпреки непрекъснатите солидни вложения в нашите бъдещи планове, ние още веднъж сме в положение да генерираме мощен чист паричен поток в автомобилния бранш “, прибавя основният финансов шеф Луц Мешке. „ Вярваме, че засиленото ни внимание върху паричния поток ни се отплаща тук. “ Въпреки продължаващата сложна обстановка с доставките и нарасналите цени на суровините и силата, Porsche AG се стреми към възвръщаемост на продажбите сред почти 17 и 18% за 2022 година с доходи от продажби сред почти 38 и 39 милиарда евро. В средносрочен проект Porsche има цел за възвръщаемост на продажбите сред почти 17 и 19%.

Прогнозата за 2022 година се основава на избрани догатки, в това число липса на доста утежняване на икономическите условия или пандемия от COVID-19 на главните пазари на Porsche, липса на обилни усложнения във веригата на доставки, изключително във връзка с полупроводници, сила, материали, елементи и съставни елементи, опазване на цените на суровините и без по-нататъшна ескалация на войната в Украйна, наред с други фактори. Porsche има дълготрайната упоритост да реализира възвръщаемост на продажбите на групата от над 20%: „ Глобалната стопанска система е изправена пред сложни времена, само че актуалните данни за първата половина на 2022 година ни носят убеденост в нашата резистентност “, споделя основният финансов шеф Луц Мешке.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР