Porsche AG представи 4 разновидности на по-просторна комби версия на

...
Porsche AG представи 4 разновидности на по-просторна комби версия на
Коментари Харесай

Porsche вдига летвата в надпреварата с Tesla с нов вариант на Taycan

Porsche AG показа 4 разновидности на по-просторна комби версия на своя електрически Taycan, с цел да разшири привлекателността на модела и да помогне на компанията майка Volkswagen да настигне Tesla.

Продажбите на Taycan Cross Turismo стартират през идното лято в Германия, а цените стартират от 93 635 евро. Очаква се Англия, Германия, Нидерландия, Норвегия и Съединени американски щати да са петте най-големи пазара, съобщи Bloomberg.

„ Бъдещето принадлежи на електрическата подвижност “, сподели изпълнителният шеф на Porsche Оливер Блуме.

По думите му до 2025 година колите на ток ще дават отговор за половината от продажбите на Porsche. Европа се трансформира в най-бързо разрастващият се район за електрически коли на марката, като всяка трета продадена е напълно или отчасти захранвана от акумулатори. В момента Норвегия съставлява към 70% от всички доставки на Taycan.

Според анализатора на Bloomberg Майкъл Дийн моделът е първият, който подвига летвата против Tesla, само че главният минус е, че може да измине към 400 км с едно зареждане.

От Porsche обясниха, че Taycan, чиято цена доближава 185 хиляди $ за Turbo S версията, не е планиран за оптимален потенциал на батерията, а за шофиране, което разрешава неведнъж ускоряване без незабавното ѝ източване.

Доставките на Porsche спаднаха с едвам 3% през 2020 година поради мощното търсене от Китай, най-големия пазар на марката. Така основаният в Щутгарт производител резервира двуцифрения марж на облага в миг, в който доста от фирмите в автомобилната промишленост претърпяха трагичен спад.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР