Порожанов: Няма неразплатени задължения към тютюнопроизводители през тази годинаПрез 2018

...
Порожанов: Няма неразплатени задължения към тютюнопроизводители през тази годинаПрез 2018
Коментари Харесай

Порожанов: Няма неразплатени задължения към тютюнопроизводители през тази година

Порожанов: Няма неизплатени отговорности към тютюнопроизводители през тази година
През 2018 година няма неизплатени отговорности на тютюнопроизводителите.

Това съобщи от парламентарната естрада министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Министър Порожанов взе присъединяване в петъчния парламентарен надзор и даде уточнения пред депутатите за актуалните проблеми на тютюнопроизводителите, както и ограниченията, които ръководеното от него министерство подхваща за оправянето с тях.

В отговора си той акцентира, че през 2016 година е имало единствено една компания, чиито отговорности са били в размер на 2,4 млн. лв..

През 2018 година в България са регистрирани 6 755 тютюнопроизводители. 7 268 пък са подписаните контракти за повърхност от към 60 хиляди декара, като декларираното количество тютюн е 11 500 тона. „ С новия програмен интервал би трябвало да създадем механизъм за действителните производители и най-много дребните компании, с цел да бъдат подкрепени “, акцентира Румен Порожанов.

Земеделският министър добави, че през актуалната година са изплатени средства за подкрепяне на бранша в размер на 84 млн. лв., а те са достигнали до над 240 бенефициенти. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР