Породата регдол представя котки, подходящи за домашни любимци заради чудесния

...
Породата регдол представя котки, подходящи за домашни любимци заради чудесния
Коментари Харесай

Хранене на котка регдол

Породата регдол показва котки, подобаващи за домашни любимци поради чудесния им манталитет, привързаността им към стопаните и способността им да се схващат чудесно с дребни деца. Не на последно място при избора надвива фактът, че това е крепко и скромно животно, което се гледа елементарно.

Котката регдол няма особени искания към храната, което улеснява стопаните. Трябва да се има поради, че породата е податлива към стомашни неразположения, по тази причина се предлага хранене с подготвени сухи фуражи. Те би трябвало обаче да бъдат от премиум клас, с цел да поддържат добре едрото телосложение на писаната.

Хранителните потребности на регдол включват хранителни субстанции, витамини, омега-3 и омега-6 мастни киселини и когато питателните потребности са вярно задоволени котката има красива и здрава четина. В готовите фуражи има и нужните съставки, поддържащи здравината на костите, прочистването на стомаха от бактерии, като е помислено даже за формата на гранулите, която да пасва на необятната челюст на породата регдол.

Ако въпреки всичко стопаните държат на хранене с домашно приготвени храни, подобаващите артикули са белите нетлъсти меса от пиле, пуйка, агне, дивеч. Телешкото също е алтернатива, само че не и свинското и овнешкото, които са прекомерно тежки.

Добре обработената термично риба, сварените яйца, зеленчуците и зърнените храни са нужната добавка, разнообразяваща менюто на котката. Препоръчват се също нискомаслена извара, кисело мляко, сметана и варен ориз. Котката харесва и някои плодове, подобаващи за котки.

 по какъв начин да храним регдол

Това, което не трябва да се дава, са сладки храни, пържени или мазни и тежки ястия. Прекалено студената или гореща храна е в положение да раздразни елементарно сензитивния корем на котката.

Ако изборът на вид хранене падне върху естествената, домашно приготвена храна, нужно е да се посочи с ветеринарен експерт кои витамини и минерали и в какви дози би трябвало да бъдат добавени в храната на домашния питомец, с цел да обезпечат вярното му развиване.

Порциите се сервират както при останалите породи котки - дребните получават храна 4 пъти на ден, подрастващите по 3 пъти дневно, а възрастните се хранят 2 пъти на ден. Това не се отнася до водата. Достъпът до прясна и чиста вода е нужно да бъде денонощен.

А в тази публикация може да видите и спомагателна информация за това Как да се грижим за котка регдол

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР