Породата регдол е една от най-подходящите за семейства, тъй като

...
Породата регдол е една от най-подходящите за семейства, тъй като
Коментари Харесай

Как да се грижим за котка регдол?

Породата регдол е една от най-подходящите за фамилии, защото тези прелестни пухкави котки са доста спокойни и се схващат чудесно с деца, одобряват умерено други домашни любимци. Те като че ли са основани да бъдат домашни любимци, да бъдат поглезени от стопаните и да радват всички с наличието си.

Отличителна линия на породата е нейната непридирчивост, а това се отразява в огромна степен на грижата за нея. Регдол са малко флегматични като темперамент и не трябва да бъдат пускани да се разхождат сами на открито, тъй като може да пострадат от транспортни средства или бездомни кучета. Тези нежни животни не могат да се пазят и по тази причина е нужно да бъдат напълно на домакински режим на развъждане или да излизат дружно със стопанина на каишка.

Регдол не могат да сменят посоките на придвижване в пространството и по тази причина стопанинът би трябвало да следи дали домашният любим не се качва на високо, тъй като няма да може да слезе.

Непосредствените грижи за регдол включват преди всичко козината. Тя не изисква нищо особено, тъй като не се заплита. Необходимо е единствено всекидневно разресване със специфична четка като тази, която се употребява за сибирските котки.

Флегматичният темперамент на котката регдол не важи за нейното хранене. Котките от породата имат отличен вкус, само че даже когато хапват повече от нужното количество, те не са склонни да наддават на тегло, а това не изисква строго следене на дажбите.

 грижи за котка регдол

Не бива да се не помнят обаче минералните добавки, тъй като цялостното развиване на регдол приключва на 4-годишна възраст. В процеса на напредък скелетът им се развива и пораства и те изразходват доста сила.

Особеност на породата е, че дребните котенца не трябва да се отделят от майката преди да са навършили 16 седмици, тъй като се развиват по-бавно от другите котета. Препоръчва се тези прелестни домашни питомци да се отглеждат от едни стопани още от детството им, с цел да се приспособява по-бързо и леко.

Не бива да бъдат оставяни дълго сами, тъй като се отегчават и натъжават. Тъй като се усещат добре, когато стопанинът е наоколо, те са подобаващи за хора с по-уседнал метод на живот.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР